Marketing Week - Το OTT video on demand περνά μπροστά στην κούρσα της διαφήμισης

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Digital / New Media

Αναμένεται να διπλασιάσει την απορρόφηση σε 47 δισ. δολάρια ως το 2023

Το OTT video on demand περνά μπροστά στην κούρσα της διαφήμισης

25 Οκτωβρίου 2018 | 17:09 Γράφει το MarketingWeek   Online Team Topics: Trends

Με ταχύ ρυθμό αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο η διαφημιστική επένδυση σε ΟΤΤ (over-the top) premium, online video περιεχόμενο, με τη δαπάνη να εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 129,3 δισ. δολάρια έως το 2023.

Από αυτά, τα 46,6 δισ. δολάρια (36%) αναμένεται να δαπανηθούν σε ad-funded video-on-demand (AVOD) πλατφόρμες, ποσοστό που αντιστοιχεί σε διπλασιασμό της σημερινής δαπάνης. Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα περιλαμβάνονται στην τελευταία, μηνιαία μελέτη Global Ad Trends του WARC, η οποία δείχνει ότι η ανάπτυξη του AVOD ξεπερνά άλλα paid media, με ΗΠΑ και Κίνα να ηγούνται της κούρσας. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το AVOD βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα: Η αναμενόμενη branding επένδυση των 23,8 δισ. δολαρίων αντιστοιχεί μόλις στο 5,2% της συνολικής παγκόσμιας διαφημιστικής δαπάνης (4,5% το 2017 και 3,7% το 2016).

Ωστόσο, σε σύγκριση με άλλα paid media, δείχνει να μεγαλώνει ταχύτερα. Τον Απρίλιο του 2018, media υπηρεσίες OTT καταγράφονται να χρησιμοποιούν 59,5 εκατ. σπίτια στις ΗΠΑ, δηλαδή +17% (YOY).Το ένα τρίτο αυτών είναι πλέον «cordless», που σημαίνει ότι δεν διαθέτουν επί πληρωμή καλωδιακή ή δορυφορική συνδρομή. Ένα 18% είναι «cord-cutters», δηλαδή νοικοκυριά που είχαν κάποια στιγμή συνδρομή pay TV αλλά την διέκοψαν προς όφελος του OTT. Ποσοστό 14% δεν έχει κάνει ποτέ pay TV συνδρομή.

«Η ενίσχυση της επιθυμίας των καταναλωτών για streaming video σε όλο το φάσμα των συσκευών, επηρεάζει τις διαφημιστικές στρατηγικές», αναφέρουν οι ερευνητές. Η διεύρυνση της διείσδυσης του διαδικτύου, η ενίσχυση των ταχυτήτων σύνδεσης και η απόκτηση πολλαπλών συσκευών, διευκολύνουν την ποικιλία στις μορφές θέασης. Όλα αυτά σημαίνουν ευκολία για τον καταναλωτή, αλλά και πολυπλοκότητα και τεχνολογικές προκλήσεις για τους marketers, καθώς το μιντιακό τοπίο διαταράσσεται. Καθώς οι διαφημιζόμενοι υποχρεώνονται να προσαρμόσουν τις στρατηγικές των video campaigns τους, ο κατακερματισμός των καναλιών θέτει προκλήσεις τόσο στο δημιουργικό όσο και στη διαδικασία media buying.

Στο πλαίσιο αυτό, το OTT δεν είναι αυτή τη στιγμή πρώτη προτεραιότητα των στρατηγικών media buying: Μόνον το 26% των CMOs στις ΗΠΑ θεωρεί ότι το OTT είναι πολύ ή εξαιρετικά σημαντικό. «Η τεράστια όρεξη των καταναλωτών για video περιεχόμενο παντού και σε κάθε συσκευή, τροφοδοτήθηκε από τις SVOD (Subscription Video In Demand) υπηρεσίες όπως το Netflix. Ωστόσο, είναι οι πλατφόρμες AVOD που προσφέρουν στους διαφημιζόμενους την ευκαιρία να παντρέψουν τα πλούσια consumer data με ακριβές targeting επί engaging περιεχομένου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εταιρείες όπως AT&T και Amazon σχεδιάζουν κινήσεις προς τον τομέα AVOD μέσα στον επόμενο χρόνο, με σκοπό να αποσπάσουν τη μερίδα του λέοντος μιας αγοράς που εκτιμάται στα 47 δισ. δολάρια ως το 2023.
(Πηγή: WARC)

Marketing Week Online( 25 Οκτωβρίου 2018)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Marketing Week Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

Προτεινόμενες ειδήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

Δημόσιος Τομέας

Retail

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778