Marketing Week - WebX Awards 2017: Βραβεύτηκαν οι καλύτερες παρουσίες στο ελληνικό web

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Digital / New Media

WebX Awards 2017: Βραβεύτηκαν οι καλύτερες παρουσίες στο ελληνικό web

5 Απριλίου 2017 | 11:33 Γράφει η Θεώνη  Δρακοπούλου Topics: Φεστιβάλ / Βραβεία

Τα πρώτα WebX Awards πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Live του πολυχώρου gazARTE. Tα βραβεία δημιουργήθηκαν για να αναγνωρίσουν τις καλύτερες παρουσίες στο ελληνικό web, σε campaign, brand και corporate sites, και να τους αποδώσουν την επιβράβευση που τους αξίζει.

Σε μια τελετή που κράτησαν ζωντανή καθ’ όλη τη διάρκεια με το αστείρευτο χιούμορ και την ενέργειά τους η Τζένη Μελιτά και ο Φάνης Λαμπρόπουλος παρευρέθηκαν περισσότερα από 150 στελέχη επιχειρήσεων του web development - web design, communications agencies, διαφημιστικών εταιρειών, creative digital agencies, PR companies, καθώς και ανώτατα και ανώτερα στελέχη του marketing. Τα βραβεία διοργανώθηκαν από την Boussias Communications και το Marketing Week, έχοντας ως στόχο να αναδείξουν, μέσα από τις διαγωνιστικές ενότητες Best of Web Presence και Design-Functionality-Technology, τις ιδιαιτερότητες και τα στοιχεία που κάνουν κάποια websites ξεχωριστά. Όπως ανέφερε και ο Head of Marketing Week Business Unit, Δημήτρης Κορδεράς, στον εναρκτήριο λόγο του: «Όσο και αν φώναζε κάποτε το Wired ότι το web πέθανε, το web ζει και βασιλεύει, στηρίζοντας όχι μόνο το content που εν συνεχεία προωθείται σε άλλα digital κανάλια, αλλά και μία ολόκληρη πολυεπίπεδη τεχνολογία που μπορεί να μη φαίνεται, αλλά είναι εκεί και στηρίζει και την εμπειρία του χρήστη και τα περίφημα Data που πάνω τους θα στηριχθεί τελικά η επιχειρηματική δραστηριότητα. Κάπως έτσι αποφασίσαμε να λανσάρουμε τα WebX Awards».

Kριτικη επιτροπη
Οι υποψηφιότητες στα βραβεία αξιολογήθηκαν από τα μέλη της κριτικής επιτροπής των βραβείων, της οποία πρόεδρος ήταν ο προσφάτως εκλιπών Περικλής Βανικιώτης, Head of Digital at Publicis Greece και συμμετείχαν οι: Τάσος Βελιάδης, Partner-Business Unit Director, Socialab, Γιώργος Γκριτζάλας, Creative Partner, Hangover Media, Βαγγέλης Δαβιτίδης, Creative Director, 4 Wise Monkeys, Κωνσταντίνος Δημητριάδης, UX & UI Designer, Γιώργος Ζαφόλιας, Διευθυντής Ψηφιακών Μέσων, Η Ναυτεμπορική, Xάρης Θωμαδάκης, CEO, Greek Geeks, Άγγελος Κουρσούμης, Executive Director, Mozaik, Πάνος Κουτσοδημητρόπουλος, Product & User Experience Design Supervisor, Greek Yellow Pages, Bασίλης Λινάκης, Partner & Technical Director, Linakis Digital, Δημήτρης Μανιάτης, Head, Reprise Media Athens, Αλέξανδρος Μεγαλοκονόμος, Head of Digital, Soho Square, Αντώνης Μελαχροινός, Creative Director & Co-Founder, Wedia, Αίγλη Μπαλαμάτση, Managing Director, Interweave, Κωνσταντίνος Νικητιάδης, Founder, Rocketgraph, Κώστας Νιώτης, Manager of Digital & Innovation, J. Walter Thompson Athens, Hλίας Παντελόπουλος, Managing Director, MRM//McCANN , Γεώργιος Παπαδάκης, COO& Co-founder, Phaistos Networks, Λευτέρης Παπαδέας, Art director, Atcom, Κώστας Παπαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής, Lighthouse, Κωνσταντίνος Πενλίδης, Digital designer, Digitized Conference partner, Δημήτρης Ρακόπουλος, Development Director, Redirect, Μιχάλης Σαραντινός, Διευθύνων Σύμβουλος, Steficon, Τάσος Σαρτζής, Founder - Director, Digitall, Tάσος Σπανίδης, CO-Founder & Chief Executive Officer, Generation Y – International e-business experts, Γεράσιμος Τσιάμαλος, Web designer & Co-founder, cssigniter, Νίκος Χατζής, Managing Director, Webjar.

Δηλώσειε νικητών

Νικολας Χατζης, Managing Director, Webjar
3 Gold  5 Silver
«Τα WebX Awards, αν και ήταν η πρώτη χρονιά τους, έδειξαν ότι μπορούν να αποτελέσουν έναν ιδιαίτερα σημαντικό θεσμό. Κάθε πιθανή ευκαιρία που έχουμε να αναδείξουμε και να βραβεύσουμε τις δουλειές μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό για δύο λόγους. Πρώτον γιατί είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να επικοινωνήσουμε την δουλειά μας και δεύτερον γιατί με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένας υγιής ανταγωνισμός που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Για εμάς ήταν μια φανταστική βραδιά μιας και τα 8 βραβεία μας έκαναν την πιο βραβευμένη εταιρεία της βραδιάς. Αυτό δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο παρά κίνητρο για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι».

Γεωργιος Θ. Μητρης, Στελεχος της Διευθυνσεως Εναλλακτικων Δικτυων, Alpha Bank
 3 Gold  1 Bronze
«Οι διακρίσεις που έλαβε στα WebX Awards 2017 το my Alpha wallet, το πρώτο στην Ελλάδα ολοκληρωμένο ψηφιακό πορτοφόλι για πληρωμές και αγορές σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύουν την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού και συνιστούν μία ακόμη αναγνώριση των υπηρεσιών που παρέχει η Alpha Bank στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών. Ανταποκρινόμενη στις αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις των πελατών μας, πολλοί από τους οποίους είναι πλέον ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες, εμπλουτίζουμε διαρκώς τις ηλεκτρονικές μας υπηρεσίες, με έμφαση στην ευχρηστία, την ασφάλεια και τη βελτίωση της συνολικής «εμπειρίας» στο ηλεκτρονικό περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, το my Alpha wallet θα συνεχίσει να ανανεώνεται με νέες λειτουργικότητες, όπως το my Alpha wallet app, την πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών μέσω του κινητού (contactless payments) και τις μεταφορές χρημάτων (P2P payments)».

Marios Linakis MA (CSM), Founder & Creative director, Linakis digital
2 Gold  1 Silver
«Οι τρεις διακρίσεις μας στα WebX Αwards είναι σημαντικές γιατί απονεμήθηκαν σε έργα που συνδυάζουν τη δημιουργικότητα με την αποτελεσματικότητα. Χαιρόμαστε γιατί τα έργα που βραβεύτηκαν ανήκουν σε σημαντικούς πελάτες μας, οι οποίοι αναγνωρίζουν τη σημασία της ποιότητας για την εμπορική επιτυχία ενός project. Νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την Τράπεζα Πειραιώς, την ActionAid Hellas και την ΕΔΕΕ, γιατί αναγνώρισαν σε εμάς το μεράκι που βάζουμε σε όλα τα επίπεδα, από τη διαχείριση του έργου μέχρι την τεχνολογική αρτιότητά του και από την UX φιλοσοφία μέχρι την τόλμη του δημιουργικού. Αυτό είναι καίριο για τη συνεχιζόμενη εξέλιξή μας ως agency. Όλες οι βραβεύσεις στα WebX Awards ήταν σημαντικές, γιατί βοηθούν να εγκαθιδρύσουμε τη δημιουργικότητα ως μία εμπορική αξία που βοηθά στη μετεξέλιξη της ελληνικής οικονομίας και αγοράς».

Κωστας Κουκουμτζης, Chief Product Officer, Airtickets
2 Gold  1 Silver
«Η διάκριση για το website της Airtickets είναι πολύ σημαντική για εμάς και μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους!  Tα τρία σημαντικά βραβεία που λάβαμε αναδεικνύουν την θεαματική ανάπτυξη που παρουσιάζει η εταιρεία έως και σήμερα. Η Αirtickets με περισσότερα από 16,5 εκατομμύρια web visits το μήνα, είναι ο κυρίαρχος στις αναζητήσεις αεροπορικών εισιτηρίων στην Ελλάδα. Με το άριστα τεχνολογικό site της και τον ανανεωμένο σχεδιασμό, η Αirtickets έχει καταφέρει να αυξήσει κατά 30% τους καθημερινούς χρήστες και κατά 10% τον αριθμό κρατήσεων μέσω του site με τις ημερήσιες πωλήσεις να ξεπερνούν τις 260.000€, στην ελληνική αγορά».

Marketing Week (T. 1510)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Marketing Week Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

Προτεινόμενες ειδήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

Δημόσιος Τομέας

Retail

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778