Με προϊόντα μικρών, Ελλήνων παραγωγών
Το περιοδικό Γαστρονόμος εγκαινίασε το πρώτο του κατάστημα, το οποίο λειτουργεί μέσα στον Σκλαβενίτη στο εμπορικό κέντρο Avenue, με προοπτική για περαιτέρω ανάπτυξη και άλλων σημείων πώλησης.

Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένα βήμα για τους μικρούς παραγωγούς που συναντούν οι άνθρωποι του Γαστρονόμου κατά την έρευνά τους στον χώρο όλα αυτά τα χρόνια και να στηρίξουν την προσπάθειά τους. Στα εγκαίνια του καταστήματος που έγιναν την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα προϊόντα που φιλοξενούνται στο κατάστημα μέσα από δημιουργίες που έφτιαξαν, ειδικά για την περίσταση, ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας και ο Έλληνας Chef Patissier Στέλιος Παρλιάρος.

Ο sommelier και υπεύθυνος αγορών κρασιού στο κατάστημα Γαστρονόμος Άρης Σκλαβενίτης επιμελήθηκε τη λίστα κρασιών. Προς το παρόν, το παντοπωλείο του Γαστρονόμου έχει 1.159 προϊόντα από 130 παραγωγούς, όπως όσπρια φετινής εσοδείας, ρύζια από τη Βόρεια Ελλάδα, μεγάλη ποικιλία από ζυμαρικά, τραχανάδες, κους κους και πλιγούρια από επιλεγμένους συνεταιρισμούς, τρούφα Γρεβενών, έτοιμες σάλτσες, μέλια, χαλβάδες, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, ψωμί με προζύμι και ελαιόλαδο.