Marketing Week - Μια μικρή χάρη

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Advertising

Μια μικρή χάρη

22 Μαΐου 2012 | 17:17 Γράφει η Κατερίνα  Πολυμερίδου Topics: Φεστιβάλ / Βραβεία

Μια μικρή χάρη

Για άλλη μια χρονιά, αποδείξαμε ότι η Διαφήμιση παραμένει ο πιο «cool» κλάδος. Μόνο οι διαφημιστές –εκτός φυσικά από τον Λουκ Σκαϊγουόκερ– μπορούν να τα βάλουν χαλαρά με τον Νταρθ Βέιντερ επί σκηνής και να βγουν νικητές.

Επίσης, μόνο οι διαφημιστές μπορούν να πιουν mojitos γεμάτα... πούπουλα και να μην πάθουν απολύτως τίποτα. Ή εν πάση περιπτώσει, αν ήταν να πάθουν κάτι κι αν υπήρχε κάποια παρενέργεια, θα την είχαμε ήδη αντιληφθεί, αφού είναι η δεύτερη χρονιά που δοκιμάζουμε αυτό τον ακαταμάχητο συνδυασμό.

Η μόνη «παρενέργεια» από τη φετινή τελετή απονομής των Young Lions ήταν ότι μεταφερθήκαμε έστω και για λίγο σε έναν άλλο κόσμο, ξεχασμένο, γεμάτο κέφι και δημιουργικότητα, νιάτα και χαβαλέ. Μεταφερθήκαμε σ’ ένα σύμπαν χωρίς εκλογολόγους, καταστροφολόγους και κάθε είδους «λόγους» για απελπισία και μαυρίλα. Κρατήσαμε σκέτη τη Διαφήμιση και την ήπιαμε άσπρο πάτο, συνοδεία γέλιου.

Όπως ανέφεραν τόσο η Πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής, Δάφνη Ζαννιά, όσο και ο Γιάννης Σιδέρης που εκπροσώπησε την ΕΔΕΕ, η σημασία των βραβείων αυτών βρίσκεται ακριβώς στο γεγονός ότι γιορτάζει το νέο αίμα της Διαφήμισης και δίνει κουράγιο σε όλους, αφού οι νέοι είναι πάντα η ελπίδα. Μπορεί το επίπεδο της δουλειάς που υποβλήθηκε σε κάποιες κατηγορίες, όπως είπαν, να μην ήταν και τόσο καλό, μπορεί να μην είχαμε φέτος πολλές συμμετοχές από εταιρείες κι αυτό να σημαίνει κάτι για τη γενικότερη κατάσταση της αγοράς, όμως το αμφιθέατρο του Δαΐς γέμισε, με κόσμο να κάθεται ως και στα σκαλάκια, αποδεικνύοντας ότι η Διαφήμιση είναι όχι μόνο «cool» αλλά και «alive & kicking».

Και κάτι ακόμη. Από τότε που πάτησα για πρώτη φορά το πόδι μου στο Φεστιβάλ των Καννών έχουν περάσει δώδεκα ολόκληρα χρόνια. Ως εντελώς άπειρη τότε και μαθαίνοντας ακόμη τι εστί Διαφήμιση, είχα την τύχη να με εμπιστευθεί ένας ριψοκίνδυνος εκδότης και να με στείλει στη σημαντικότερη συνάντηση της παγκόσμιας διαφημιστικής κοινότητας. Αυτό που δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τότε είναι ότι θα ερχόταν η ώρα που θα γιορτάζαμε τη 10η κατά σειρά απονομή βραβείων Young Lions στην Ελλάδα! Κι όμως, είναι γεγονός και μάλλον δικαιούμαστε να είμαστε κάπως συγκινημένοι γι’ αυτό.

Όπως επίσης δικαιούμαστε, πιστεύω, να ζητήσουμε μια μικρή χάρη: Λιονταράκια, δώστε μας επιτέλους τη δυνατότητα να γράψουμε στο DailyFax την είδηση για τους Έλληνες Young Lions που σήκωσαν το κύπελο στις Κάννες! Στην 11η απονομή του χρόνου, ας έχουμε επί σκηνής όχι μόνο τον «Κίτσο» να προσκυνά το απόλυτο θηλυκό, την «Τασούλα», αλλά και ένα ολόκληρο αμφιθέατρο να πρoσκυνά τον πρώτο διεθνώς βραβευμένο πιτσιρικά της ελληνικής Διαφήμισης...

Marketing Week (T. 1387)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Marketing Week Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

Προτεινόμενες ειδήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

Δημόσιος Τομέας

Retail

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778