Marketing Week - Your Directors Club, lunch circles: Ξεκλειδώνοντας τα μυστικά του Εxecutive Βranding

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Marketing

Your Directors Club, lunch circles: Ξεκλειδώνοντας τα μυστικά του Εxecutive Βranding

15 Μαΐου 2019 | 06:34 Γράφει το MarketingWeek   Online Team Topics: Events,Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

Το Your Directors Club μπορεί να μετρά επισήμως μόλις μερικές εβδομάδες ενεργού δράσης στην ελληνική αγορά, αλλά η συμβολή του στη διαχείριση των προκλήσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα διευθυντικά στελέχη κορυφαίων εταιρειών, καθώς και η συνεισφορά του στην ενίσχυση του ρόλου τους, είναι ήδη ξεκάθαρα.

Τελώντας υπό την αιγίδα του CEO Clubs Greece, το Your Directors Club (YDC) αποτελεί μία υψηλού κύρους κοινότητα διευθυντικών στελεχών και νέων επιχειρηματιών που αποζητούν ευκαιρίες ουσιαστικής και ισότιμης επαγγελματικής δικτύωσης, καθώς και δυνατότητες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης μέσω της ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών, γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών.

«Μαθαίνουμε ταχύτερα και αποτελεσματικότερα, όταν μας δίνεται η δυνατότητα συνύπαρξης και δικτύωσης με στελέχη που μοιράζονται τους ίδιους προβληματισμούς και φιλοδοξίες μαζί μας», δηλώνει η Γεωργία Καρτσάνη, Ιδρυτής και Πρόεδρος του CEO Clubs Greece, στην οποία ανήκει το όραμα δημιουργίας και η στρατηγική ανάπτυξης του YDC.

Είναι επομένως η πρώτη φορά στην Ελλάδα που τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη διακεκριμένων εταιρειών αποκτούν το δικό τους Club, έναν «Κύκλο Εμπιστοσύνης» που στόχο έχει να τους παρέχει προνόμια που -όχι μόνο βελτιώνουν το προσωπικό ηγετικό τους προφίλ-, αλλά συνεισφέρουν αποτελεσματικά και στην απόδοσή τους στο πλαίσιο του ρόλου και των οργανισμών τους.

Μέσα από ένα δομημένο ετήσιο πρόγραμμα κλειστών συναντήσεων, σεμιναρίων και συμβουλευτικών ομάδων, τα μέλη του Your Directors Club λαμβάνουν μια σειρά υποστηρικτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου από διακεκριμένους CEOs και επαγγελματικούς συμβούλους, ώστε να είναι σε θέση να αντιληφθούν και να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τις προκλήσεις και ευκαιρίες που συναντούν.

Τα Lunch Circles του Your Directors Club προσφέρουν στα μέλη του Οργανισμού έναν αποτελεσματικό και ευχάριστο τρόπο για να ενισχύσουν το επαγγελματικό τους δίκτυο, να κάνουν νέες και ουσιαστικές επαγγελματικές γνωριμίες, να διευρύνουν τη σκέψη τους μαθαίνοντας από τους προσκεκλημένους ομιλητές και να αναλύσουν φλέγοντα επιχειρηματικά ζητήματα υπό την υποστήριξη και καθοδήγηση διακεκριμένων ανωτάτων διοικητικών στελεχών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώτος «Κύκλος» συναντήσεων του YDC ήταν αφιερωμένος στην κομβική σημασία του Leadership Branding για τα υψηλόβαθμα στελέχη-μέλη του Club και είχε τίτλο «Boost Your Corporate Reputation Through Executive Branding».

Ο Δ. ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ LEADERSHIP BRANDING
«Το leadership branding είναι ουσιαστικά το… τι λένε οι άλλοι για σένα, όταν εσύ δεν είσαι παρών», τόνισε ο Founding Partner του Your Directors Club και Διευθύνων Σύμβουλος της Weber Shandwick, Δημήτρης Μιχόπουλος, κατά την παρουσίασή του στον πρώτο «Κύκλο» συναντήσεων του YDC.

Κατά την διάρκεια της εισήγησής του, ο Δημήτρης Μιχόπουλος ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν η παρουσία, η συμπεριφορά, οι συνήθειες και οι αντιδράσεις των στελεχών στις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, στη δημιουργία του προσωπικού τους leadership brand και κυρίως στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας τους.

Με στοιχεία και στοχευμένα παραδείγματα, απέδειξε ότι το executive branding, η ανάπτυξη προσωπικής ηγετικής ταυτότητας και η εταιρική φήμη συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους. Kατέστησε σαφές πως ο σχεδιασμός και η δημιουργία ενός ισχυρού leadership brand προαπαιτούν συγκεκριμένο πλάνο στρατηγικής και δράσεων από την πλευρά των ανωτάτων στελεχών, ώστε να ενισχύσουν σημαντικά την εταιρική τους φήμη.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ LEADERSHIP BRAND
Εύλογα θα μπορούσε να αναρωτηθεί ένα ήδη επιτυχημένο και καταξιωμένο στέλεχος της αγοράς για ποιο λόγο θα έπρεπε να ασχοληθεί ξεχωριστά με την ενίσχυση του προσωπικού του leadership brand. Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Weber Shandwick σημείωσε πέντε τουλάχιστον βασικούς λόγους.

Ένα δυνατό leadership brand ενισχύει την ικανότητα των διευθυντικών στελεχών να επιτύχουν τους στόχους καριέρας που έχουν θέσει. Διευρύνει αποτελεσματικά τον αντίκτυπό τους. Τους διαφοροποιεί από άλλα κορυφαία στελέχη παρόμοιας επαγγελματικής αξίας. Τους βοηθά να αποφύγουν τις επιβλαβείς συνέπειες ενός «θολού» brand, που μη επικοινωνώντας με σαφήνεια ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, οδηγεί τα στελέχη σε στασιμότητα.
Τόνισε τέλος, πως η διαχείριση του leadership brand συμβάλει ώστε να καταστούν τα διευθυντικά στελέχη οι «καλύτεροι πρεσβευτές του εαυτού τους», όντας ταυτόχρονα πιο αποτελεσματικοί μέσα στον ίδιο τον οργανισμό τους.

Ο πρώτος κύκλος συναντήσεων του Your Directors Club κατάφερε να «ξεκλειδώσει» μία σειρά προβληματισμών, αλλά και δυνατοτήτων που αφορούν στην ουσιαστική, στοχευμένη και επιτυχή προβολή τόσο των ίδιων των μελών του YDC, όσο και των εταιρειών που εκπροσωπούν. Και το σημαντικότερο, κατάφερε να εντάξει με επιτυχία αυτή τη νέα γνώση στην καθημερινότητα των διευθυντικών στελεχών, ώστε να μπορέσουν και να τα κατανοήσουν ευκολότερα, αλλά κυρίως να τα αξιοποιήσουν μέσα στο πλαίσιο του ρόλου τους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ
WHO IS WHO
Έχοντας περάσει από κορυφαίες διοικητικές θέσεις ηγέτιδων εταιρειών στους τομείς των Εταιρικών Υποθέσεων, Εταιρικής Επικοινωνίας, Marketing και Διαχειρίσεων Κρίσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο Δημήτρης Μιχόπουλος είναι ένα από τα πλέον έμπειρα και αναγνωρισμένα στελέχη στον κλάδο του, με μακρόχρονη και πολυβραβευμένη πορεία. Ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του στη Unilever όπου και παρέμεινε για πέντε συναπτά έτη.

Από το 2012 και έως τις αρχές του 2014 εργάστηκε ως Σύμβουλος Διοίκησης στον ΟΠΑΠ, συντονίζοντας το Marketing και την Εταιρική Επικοινωνία του ομίλου, ενώ για τα εννέα προηγούμενα χρόνια κατείχε τη θέση του Corporate Affairs Director στη Vodafone. Επίσης έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας και Marketing στην Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, καθώς και καθηγητής Management στο Deree College. Κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη Weber Shandwick από το 2014, ενώ είναι μέλος του Advisory Board του CEO Clubs και Founding Partner του Your Directors Club.

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΠΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ LUNCH CIRCLE
Το Your Directors Club διοργανώνει 8 Κύκλους συναντήσεων ετησίως, αποκλειστικά για τα μέλη του. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου, ακολουθεί νέο Lunch Circle στις 8 Μαΐου, με τίτλο «Leading in the Digital Era» και εισηγητή τον Αναστάσιο Σπανίδη, CEO της Generation Y Group of Companies και Founding Partner του YDC.

Founding Partners του YDC αποτελούν επίσης η Κατερίνα Μάνου, VP Sales, Middle East, Greece, Bulgaria & Cyprus της εταιρείας Spaces, και ο Γεώργιος Καρράς, Πρόεδρος και CEO της εταιρείας Φοβερά Προστασία. Το YDC υποστηρίζεται χορηγικά από τις εταιρείες Marine Tours (Diamond Partner), Nespresso και Semeli Estate (Golden Partners), καθώς και την Pressious Arvanitidis (Printing Partner), που υποστηρίζουν ενεργά το όραμα και την αποστολή του.

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.yourdirectorsclub.com. Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές κατόπιν αξιολόγησης.

Marketing Week (T. 1563)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Marketing Week Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

Προτεινόμενες ειδήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

Δημόσιος Τομέας

Retail

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778