Υπό τη διοργάνωση του Enterprise Greece
Ολοκληρώθηκε η ελληνική συμμετοχή στην έκθεση τροφίμων και ποτών FOODEX 2019, που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο Makuhari Messe στο Τόκυο από τις 5 έως τις 8 Μαρτίου.

Στο Εθνικό Περίπτερο που διοργάνωσε ο Οργανισμός Enterprise Greece, 16 από τους δυναμικότερους έλληνες εξαγωγείς επιδίωξαν σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών και επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας σε μία από τις ισχυρότερες οικονομικά και βιομηχανικά χώρες στον κόσμο.

Στο Ελληνικό Περίπτερο λειτούργησε χώρος γευσιγνωσίας σε συνεργασία με τον έλληνα σεφ Μιχάλη Μπικάκη, ο οποίος προετοίμαζε γευστικούς συνδυασμούς με τα προϊόντα των ελλήνων εκθετών για τους επισκέπτες καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε μια σειρά από παράλληλες δράσεις, όπως σεμινάριο για τη φέτα με θέμα την προστασία της στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας Ε.Ε.- Ιαπωνίας και εκδήλωση προβολής της Μαστίχας Χίου. Την έκθεση επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Ιαπωνία Κωνσταντίνος Κακιούσης.