Αυξάνονται οι ελληνικές εξαγωγές τροφίμων στην ελληνική αγορά
Πάνω από 40.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν και να δοκιμάσουν τα προϊόντα 60 Ελλήνων εκθετών οι οποίοι συμμετείχαν στην 64η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Summer Fancy 2018 (30 Ιουνίου-2 Ιουλίου 2018), που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Η Ελλάδα ήταν η Τιμώμενη Χώρα (Partner Country) της φετινής διοργάνωσης και τα ελληνικά χρώματα κυριάρχησαν στο κεντρικότερο σημείο του εκθεσιακού κέντρου Jacob Javits. Το ελληνικό περίπτερο οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και φιλοξένησε εξαγωγείς τροφίμων από όλη την Ελλάδα. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Γρηγόρης Στεργιούλης, δήλωσε: «Η τάση για υγιεινότερο τρόπο ζωής και η στροφή στη μεσογειακή διατροφή ευνοούν την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών τροφίμων στην αγορά των τριακοσίων και πλέον εκατομμυρίων Αμερικανών καταναλωτών. Οι εξαγωγές μας το 2017 έφτασαν τα 313 εκατ. ευρώ έναντι μόλις 140 εκατ. το 2008, σημειώνοντας μία αύξηση ύψους 130%, γεγονός που αν μη τι άλλο μας γεμίζει αισιοδοξία».