Marketing Week - Mobile Awards 2018: Επιβράβευση των κορυφαίων mobile projects του 2018

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Marketing

Mobile Awards 2018: Επιβράβευση των κορυφαίων mobile projects του 2018

31 Οκτωβρίου 2018 | 09:30 Γράφει ο Γιώργος  Φετοκάκης Topics: Φεστιβάλ / Βραβεία

Η καινοτο΅ία και η τεχνολογία στο επίκεντρο της φετινής επετειακής τελετής απονο΅ής.

Σε ΅ια εορταστική βραδιά πραγ΅ατοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Σεπτε΅βρίου στο Anais Club η τελετή απονο΅ής των Mobile Excellence Awards 2018 powered by DIS, των βραβείων που συνδιοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά η Boussias Communications και το Εργαστήριο “ELTRUN” του Οικονο΅ικού Πανεπιστη΅ίου Αθηνών. Η φετινή τελετή που συνέπεσε ΅ε τη συ΅πλήρωση 25 χρόνων από την εισαγωγή της κινητής τηλεφωνίας στη χώρα ΅ας, πραγ΅ατοποιήθηκε σε εορταστικό κλί΅α. Ιδιαίτερη στιγ΅ή αποτέλεσε η παρουσίαση της πρώτης συσκευής κινητού GSM που κυκλοφόρησε το 1991 από τη συλλογή του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ. Τη βραδιά που ανέδειξε και επιβράβευσε τις πιο καινοτό΅ες εφαρ΅ογές και τις βέλτιστες πρακτικές σε όλο το φάσ΅α του Mobile Business παρακολούθησαν πάνω από 300 άτο΅α, διακεκρι΅ένοι εκπρόσωποι του κλάδου. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης βραβεύθηκαν επιχειρήσεις όλων των κλάδων για τις mobile εφαρ΅ογές που αναβαθ΅ίζουν τη λειτουργία τους, το marketing και την ε΅πειρία που προσφέρουν στους πελάτες τους, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και εταιρείες κινητών εφαρ΅ογών.

Οι τάσεις της αγοράς mobile
Ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Δουκίδης ανέδειξε στον χαιρετισμό του τις πέντε τάσεις που προέκυψαν από τα φετινά βραβεία:
- Χρήση του κινητού σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας
- Χρήση του κινητού σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής του πελάτη
- Mobile εφαρμογές που σχετίζονται με όλες τις βασικές λειτουργίες μιας επιχείρησης
- Καινοτομία στη σχεδίαση και ανάπτυξη των υπηρεσιών και εφαρμογών και
- Αύξηση των εφαρμογών για μετασχηματισμό του επιχειρηματικού μοντέλου.

Δηλώσεις
«Ο θεσμός των Mobile Excellence Awards ‘18 powered by DIS δίνει το στίγμα της εποχής. Το mobility έχει στρατηγική σημασία σήμερα για όλους, τις εταιρείες, το Δημόσιο, τις χώρες. Για την DIS είναι στρατηγική επιλογή ο χώρος του mobility, αλλά και ο χώρος του cloud. Φτιάχνουμε εφαρμογές σε cloud και σε cross platforms για θέλουμε να προσφέρουμε τη δυνατότητα στην επιχείρηση και σε κάθε εργαζόμενό της να χρησιμοποιεί τις εφαρμογές του από οποιαδήποτε συσκευή, από όπου και αν βρίσκεται και γι’ αυτό ονομάσαμε τις δικές μας εφαρμογές mobility ως iAnywhere. Θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα iAnywhere στην εταιρεία μου που έχει βγάλει πολύ καινοτόμες ιδέες και πρωτοπορεί σήμερα στον επιχειρησιακό στίβο και να σας συγχαρώ όλους που ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο με πάθος».
Παναγιώτης Κυριακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, DIS

«H σημερινή γιορτή αποτελεί επιβράβευση της καινοτομίας. Πίσω από την καινοτομία, ωστόσο, βρίσκονται οι άνθρωποι. Βρίσκονται όσοι έχουν δουλέψει γι’ αυτό, όσοι έχουν βάλει το μυαλό τους κι έχουν στύψει το ταλέντο τους για να μας παρέχουν όλες αυτές τις εφαρμογές που έχουν κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, πιο δημιουργική, πιο όμορφη. Η φιλοσοφία της εταιρείας μας, της Warply, είναι ότι θέλουμε να επιβραβεύουμε πάντα τους ανθρώπους και να τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Και γι’ αυτό σήμερα αποφασίσαμε και είμαστε χρυσός χορηγός των βραβείων. Ευχαριστώ θερμά την Boussias Communications, αλλά και όσους πήρατε μέρος και ενισχύετε το θεσμό κάθε χρόνο».
Μαρία Πάτση, General Manager, Warply

Χαιρετισμός
«Με οδικό χάρτη την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική 2016-2021, ξεκλειδώνουμε τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας μας και προχωρούμε με έντονους ρυθμούς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Γνωρίζουμε ότι έως χώρα βρισκόμαστε αρκετά χαμηλά στους δείκτες DESI, σχετικά με τη χρήση των νέων εφαρμογών από τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, σχετικά με τη διείσδυση της ευρυζωνικότητας. Και προβαίνουμε σε βελτιστοποιήσεις μέσα από στοχευμένες δράσεις, όπως η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών, μέσω δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων ύψους 4 δισ. Ευρώ εντός τετραετίας και η είσοδος της χώρας στο χάρτη των δικτύων 5ης γενιάς, χάρη στην πολύ καλή συνεργασία με τους παρόχους και την τοπική αυτοδιοίκηση. Εντός του έτους θα ξεκινήσει η υλοποίηση της mobile στρατηγικής για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση (m-government), που σταδιακά θα επεκταθεί σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης, αξιοποιώντας τη διείσδυση των κινητών στην καθημερινότητα μας».
Γιώργος Φλωρέντης, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Δηλώσεις βραβευθέντων με τιμητικό βραβείο
Τα τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν σε στελέχη που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ενώ  βραβεύτηκε, επίσης, η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας και οι δράσεις που συνεισφέρουν στην κοινωνική προσφορά του κλάδου.

Δρ. Παναγιώτης Πασχαλάκης, Δημιουργός του SafeWaterSports app
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοργάνωση και την κριτική επιτροπή για την τιμητική βράβευση. Στο πρόσωπό μου σήμερα βραβεύεται όλος ο οργανισμός, οι εργαζόμενοι και πάνω απ’ όλα οι εθελοντές οι οποίοι στηρίζουν τις δράσεις μας και την προσπάθεια μας για την ασφάλεια στη θάλασσα, ώστε να μειώσουμε τους πνιγμούς και τα ατυχήματα που συμβαίνουν κάθε χρόνο στη χώρα μας. Η εφαρμογή  που έχουμε αναπτύξει περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να απολαύσετε με ασφάλεια όλες τις θαλάσσιες δραστηριότητες».

Νίκος Μανασής, τ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος COSMOTE
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και την Boussias Communications για τη βράβευση. Μετά από δέκα χρόνια που έχω αποσυρθεί από τα επαγγελματικά, βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σε τόσους νέους. Νιώθω αισιόδοξος για την επόμενη γενιά. Η Cosmote ήταν ένα μοναδικό παράδειγμα για τη χώρα μας, μια εταιρεία του δημόσιου τομέα που κατάφερε να λειτουργήσει αποτελεσματικά και να ανταγωνισθεί μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες με εμπειρίες που εμείς δεν είχαμε, προστατεύοντας το προσωπικό της και εμπνέοντας το».

Αιμίλιος Χαλαμανδάρης, Συνιδρυτής και CEO innoetics
«Η τεχνολογία μας μπορεί να ακουστεί σήμερα σε όλες τις συσκευές της Samsung. H διεθνής πορεία μας ξεκίνησε το 2014 με τη συμμετοχή μας - με την υποστήριξη του ΣΕΚΕΕ - στο MWC της Βαρκελώνης. Σήμερα, μετά την εξαγορά μας, αποτελούμε πλέον ένα τεχνολογικό τμήμα της Samsung παγκοσμίως, αλλά με έδρα στην Ελλάδα. Το επόμενο στοίχημα είναι να μετατρέψουμε την εταιρεία μας σε ερευνητικό κέντρο (R&D) της Samsung σε τεχνολογίες text-to-speech και τεχνητής νοημοσύνης, με κέντρο την Ελλάδα».

Σωκράτης Κομινάκης, τ. Πρόεδρος και ?ιευθύνων Σύ΅βουλος Wind
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή για την ιδιαίτερα τιμητική βράβευση η οποία καταλαβαίνω ότι αντανακλά στην προσφορά μου για 12 συναπτά έτη στο χώρο των τηλεπικοινωνιών. Αν ήθελα να αναφερθώ στις περιπτώσεις που άσκησα επιρροή στον χώρο θα επικεντρωνόμουν στα εξής δύο: Στον εμπορικό «αέρα» και τον «αέρα» του marketing που ήρθε σε αυτές τις εταιρείες το 2000, καθώς ήμουν από τα πρώτα στελέχη προερχόμενα από τα καταναλωτικά προϊόντα, που μεταπήδησαν σε μια εταιρεία αμιγώς τεχνολογική. To δεύτερο γεγονός ήταν το management buy-out της TIM Hellas, από τα επενδυτικά κεφάλαια TPG και APAX. Ήταν ένα γεγονός, το οποίο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, έδωσε τη δυνατότητα στη διοικητική ομάδα μιας εταιρείας να επενδύσει προσωπικά κεφάλαια, αντιμετωπίζοντας την εταιρεία στην οποία εργάζονταν ως δική τους».

Grand Awards
Στην κορύφωση της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν τα Grand Awards, στις εταιρείες που συγκέντρωσαν
τέσσερα ή περισσότερα βραβεία συνολικά, δύο εκ των οποίων ήταν Gold. Οι εταιρείες που τα έλαβαν είναι οι:
Alpha Bank, Threenitas, Vodafone και Wind.

Συνεργαζόμενος φορέας της διοργάνωσης ήταν ο ΣΕΚΕΕ, ενώ τα βραβεία υποστηρίζονταν και από τους ακόλουθους φορείς: ΕΕΚΤ , ΣΕΠΕ, ΕΙΜ, ΕΙΠ και Hellenic CIO Forum της ΕΕΔΕ, GRECA και EΜηΠΕΕ. Χορηγός τίτλου της διοργάνωσης ήταν η εταιρεία DIS, χρυσός χορηγός η Warply, υποστηρικτές η Leap και η Mad in Media και χορηγός venue το Anais Club.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία, τους νικητές, περιγραφή των έργων που απέσπασαν Gold βραβείο, καθώς και το πλήρες video και φωτογραφίες της Τελετής Απονομής των βραβείων μπορείτε να βρείτε στο www.m-awards.gr

Marketing Week (T. 1549)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Marketing Week Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

Προτεινόμενες ειδήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

Δημόσιος Τομέας

Retail

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778