Σχετικά με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της φέτας
Η Δέλτα συμμετείχε εθελοντικά στη δοκιμή μεθόδου για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της φέτας.

Το έργο είχε αναλάβει ο ΣΕΒΤ, μαζί με άλλους 5 Εθνικούς Συνδέσμους της Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Σλοβενίας και Πορτογαλίας, με σκοπό τη δοκιμή της μεθοδολογίας αποτίμησης περιβαλλοντικού αποτυπώματος τροφίμων που παράγονται στη Μεσόγειο. Η πρωτοβουλία της ΕΕ για το Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα Προϊόντος (PEF), αξιολογεί την περιβαλλοντική συμπεριφορά ενός προϊόντος σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής. Στόχος είναι ο εντοπισμός παρεμβάσεων για τον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την παραγωγή τροφίμων, η ανάπτυξη προτύπων, αλλά και η ενίσχυση των παραδοσιακών προϊόντων με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Οι εργαζόμενοι της Δέλτα στο εργοστάσιο της Ελασσόνας παρείχαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη δοκιμή της μεθόδου.