Marketing Week - Ο επιχειρηματικός κόσμος σταθερά στο πλευρό των πληγέντων

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Marketing

Πληθαίνουν οι δράσεις στήριξης, σε όλους τους τομείς

Ο επιχειρηματικός κόσμος σταθερά στο πλευρό των πληγέντων

27 Ιουλίου 2018 | 14:37 Γράφει το MarketingWeek   Online Team Topics: CSR

Μέχρι σήμερα, η Avis διέθεσε φορτηγά στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, για τη μεταφορά των ειδών που έχουν συλλεγεί στα Κέντρα του Σώματος προς τις πυρόπληκτες περιοχές, καθώς και οχήματα του στόλου της στον Δήμο Μαραθώνα για την πραγματοποίηση δρομολογίων από και προς τις πληγείσες περιοχές.

Παράλληλα, συστάθηκε ομάδα εθελοντών – εργαζομένων της Avis και σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές και τις εθελοντικές οργανώσεις θα ανταποκριθούν με αμεσότητα στις ανακύπτουσες ανάγκες. Επιπλέον, η Avis θα διαθέσει χρηματικό ποσό για να καλύψει τις ανάγκες που θα προκύψουν σε φορείς που έχουν αναλάβει την στήριξη των πασχόντων. Ο όμιλος ΟΤΕ διαθέτει στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου κτίριο 400τμ, στο κέντρο της Ραφήνας, για να χρησιμοποιηθεί ως Κέντρο Συλλογής και Διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για τη στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων. Επιπλέον, για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών για αίμα, ο όμιλος ΟΤΕ έχει θέσει στη διάθεση των Γενικών Νοσοκομείων Αττικής, φιάλες αίματος από την Τράπεζα Αίματος του ομίλου.

Τα καταστήματα Γερμανός της Ραφήνας, της Νέας Μάκρης και των Αγίων Θεοδώρων προσφέρουν δωρεάν συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κάρτες SIM καρτοκινητής με ενσωματωμένο χρόνο ομιλίας και δωρεάν αντικατάσταση καρτών SIM, στους κατοίκους που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Επιπλέον, για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών, προσφέρουν δωρεάν και powerbanks, μπαταρίες και φακούς. Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, η Εθνική Ασφαλιστική έχει προχωρήσει στη δημιουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής (210-9099600), όπως επίσης και σε παράταση εξόφλησης ασφαλιστηρίων συμβολαίων. Επιπλέον, η Εθνική Ασφαλιστική προχωρά σε άμεση και πλήρη εξόφληση των αποζημιώσεων που αφορούν ολική καταστροφή ακινήτων ξεκινώντας από τις 27/07/18, ενώ προχωρά και στην αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των πληγέντων.

Η Μέγα, από τις 24/07 το πρωί έχει αποστείλει εκατοντάδες βρεφικές πάνες, μωρομάντηλα, αντισηπτικά μαντήλια, βαμβάκι και πάνες ενηλίκων στον Δήμο Μαραθώνα, στον Δήμο Κινέττας-Μεγαρέων και σε άλλους φορείς. Επιπλέον, η εταιρεία βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους πληγέντες Δήμους για τις τρέχουσες ανάγκες τους, αποστέλλοντας προϊόντα όπου χρειαστεί.
Η Kosmocar αποφάσισε την άμεση και δωρεάν διάθεση συνολικά 300 αυτοκινήτων από τις μάρκες τις οποίες αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα, στους κάτοικους ή επισκέπτες των πληγεισών περιοχών, των οποίων το όχημα καταστράφηκε από τις πυρκαγιές, για περίοδο δύο μηνών, για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους. Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση θα συνεισφέρει στη συλλογική προσπάθεια στήριξης των πληγέντων και αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών και των υποδομών τους, διαθέτοντας το ποσό των 5.000.000 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό αρωγής του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο ΣΕΒ σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι επιχειρήσεις/μέλη του στηρίζουν, ήδη, με κάθε δυνατό τρόπο τους πληγέντες, ενώ προσφορές για την κάλυψη άμεσων αναγκών πραγματοποιούνται με κύριο αποδέκτη το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής. Ο ΣΕΒ και οι επιχειρήσεις/μέλη του σχεδιάζουν να διαθέσουν πόρους, απευθείας σε συγκεκριμένα έργα αποκατάστασης, με όρους και χρόνους ιδιωτικής οικονομίας, για αντιμετώπιση των αναγκών πληγέντων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Εκστρατεία για τα πυρόπληκτα ζώα έχει ξεκινήσει το Όλοι Μαζί μπορούμε, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες σε περίπτωση εύρεσης τραυματισμένου ζώου στο Πικέρμι, στο Μάτι, στη Ραφήνα, στο Νέο Βουτζά. Η ΧΑΝΘ (Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης) καλεί τα μέλη της να προσφέρουν αίμα στα Κέντρα Αιμοδοσίας και προσφέρει φιλοξενία στις κατασκηνώσεις της στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Νυμφαίου σε 50 παιδιά που προέρχονται από πληγείσες οικογένειες του Δήμου Μαραθώνα και του Δήμου Ραφήνας.

Marketing Week Online( 27 Ιουλίου 2018)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Marketing Week Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

Προτεινόμενες ειδήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

Δημόσιος Τομέας

Retail

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778