Στην τελετή απονομής των «σελφ σέρβις Excellence Awards 2016», (Δευτέρα 11 Ιουλίου – Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία), οι απονεμητές των βραβείων, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομίας, τα εξέχοντα στελέχη των επιχειρήσεων που παρέλαβαν τα βραβεία εκ μέρους των εταιρειών τους, τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς και οι ομάδες που υλοποίησαν τις πρωτοβουλίες που διακρίθηκαν, γιόρτασαν την επιβράβευση της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και του πνεύματος συνεργασίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Σταθάκη. Αφού επεσήμανε την αξία του θεσμού επιβράβευσης των καλύτερων πρωτοβουλιών ενός κλάδου που έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από την πολύχρονη ύφεση, προχώρησε σε μια περιεκτική παρουσίαση των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, που αποβλέπουν στην επίλυση του προβλήματος χρηματοδότησης των επιχειρήσεων (Αναπτυξιακός νόμος, ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακές Τράπεζες, σχέδιο Γιουνκέρ, εξυγίανση των τραπεζικών χαρτοφυλακίων και των κόκκινων δανείων, στήριξη των νοικοκυριών και της πρώτης κατοικίας, συζήτηση για την εξωδικαστική ρύθμιση της αναδιάρθρωσης χρεών των βιώσιμων επιχειρήσεων κλπ).

Αναφερόμενος ειδικότερα στο λιανεμπόριο τόνισε πως «η αναδιάρθρωση του κλάδου που έχει ήδη ξεκινήσει θα πρέπει να στηριχθεί σε νέες βάσεις», ενώ για την «επόμενη μέρα» της οικονομίας είπε ότι «πρέπει να χαρακτηρίζεται από καινοτομία και εξωστρέφεια». Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε η σύντομη παρέμβαση του κ. Αντώνη Παπαδεράκη, Γ. Γ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, ο οποίος προέτρεψε τις επιχειρήσεις του κλάδου να συμβάλλουν «στην οικοδόμηση ενός νέου προτύπου ανάπτυξης και την υπέρβαση του παλαιού, στρεβλού, αδιαφανούς και κρατικοδίαιτου μοντέλου χρηματοδότησης, που παραβιάζει τους κανόνες της υγιούς επιχειρηματικότητας και λειτουργεί ζημιογόνα για τις εταιρείες και την οικονομία».

Τέλος, ο κ. Ευστράτιος Ζαφείρης, Γ. Γ. Βιομηχανίας, αναφέρθηκε στον διάλογο που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Γενικής Γραμματείας και όσων συμμετέχουν στη διαμόρφωση της πολιτικής στρατηγικής της εγχώριας βιομηχανίας, με στόχο τη σύνθεση προτάσεων υπέρβασης των προβλημάτων που δημιουργεί η κρίση. Όπως δήλωσε, η πρώτη αποτίμηση της διαδικασίας θα γίνει το φθινόπωρο. «Το στελεχικό δυναμικό του κλάδου, που διαμορφώθηκε σε συνθήκες «πολέμου», είναι έτοιμο για την επόμενη μέρα», κατέληξε ο κ. Ζαφείρης.

Τα βραβεία απένειμαν στους νικητές της βραδιάς οι κ. Γιώργος Σταθάκης, Υπουργός Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Ευστράτιος Ζαφείρης, Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Βασίλης Zαφείρης, Εντεταλμένος Σύμβουλος, Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), Νίκος Καραγεωργίου, Πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επώνυμων Προϊόντων (ΕΣΒΕΠ), Γιώργος Δουκίδης, Καθηγητής, Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εµπορίου & Επιχειρείν ELTRUN, Οικονοµικό  Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επιστημονικός Σύμβουλος, Ινστιτούτο Ερευνών Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) και Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Λάμπρος Γιαννούχος, Πρόεδρος, Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδας (ΙΠΕ), Στέφανος Κομνηνός, Executive Partner, Exceed Consulting, Θάνος Μαύρος, Partner, Advisory Services, Performance Improvement & Supply Chain Operations, Ernst & Young, Σταμάτης Ανδριανόπουλος, Executive Consultant, Planning, Ηλίας Μαμαλάκης, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από την Κατερίνα Μπουσμπουκέα, υπεύθυνη διαφήμισης του «σελφ σέρβις».

«Εξαιρετικός Προμηθευτής Ελληνικών Αγροτικών Προϊόντων»
Μετά από απόφαση των διοργανωτών, οι σημαντικότερες επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ κλήθηκαν να προτείνουν μικρές επιχειρήσεις προμηθευτών αγροδιατροφικών προϊόντων, που έχουν ξεχωρίσει για την ποιότητα των προϊόντων τους και το πνεύμα συνεργασίας. Στις επιχειρήσεις που επέλεξαν τα σούπερ μάρκετ, απονεμήθηκε –εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας- το βραβείο «σελφ σέρβις Excellence Awards 2016 – Εξαιρετικός Προμηθευτής Ελληνικών Αγροτικών Προϊόντων». Τα βραβεία προλόγισε ο κ. Ηλίας Μαμαλάκης, δημοσιογράφος-συγγραφέας, που τόνισε τη σημασία της υποστήριξης των τοπικών παραγωγών από το λιανεμπόριο, για την κοινωνία και την οικονομία, αλλά και τις ίδιες τις επιχειρήσεις του κλάδου, ενώ την ίδια έμφαση στην αξία της αγροτικής μας παραγωγής και των εν λόγω βραβείων έδωσαν και οι απονεμητές τους, κ. Αντώνης Παπαδεράκης και Ευστράτιος Ζαφείρης.

H ταυτότητα των βραβείων
Τα βραβεία διοργανώθηκαν για 5η χρονιά από το περιοδικό σελφ σέρβις της BOUSSIAS και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τελούσαν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων & Ποτών (ΣΕΒΤ), του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επώνυμων Προϊόντων (ΕΣΒΕΠ), του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ) και του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία μπορείτε να επισκεφθείτε το site: www.selfserviceexcellenceawards.gr