Το «Ταξίδι στο Δρόμο της Φρεσκάδας» ξεκίνησε με την παρουσίαση των ευρημάτων της επιστημονικής έρευνας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, σχετικά με τη θρεπτική αξία των κατεψυγμένων λαχανικών σε σύγκριση με τα νωπά. Ακολούθησε ξενάγηση των καλεσμένων σε αγρόκτημα βιολογικής καλλιέργειας καθώς και στην ανακαινισμένη μονάδα της εταιρείας Μπάρμπα Στάθης στη Σίνδο. Το event, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να βιώσουν, σε πραγματικές συνθήκες, την πορεία του νωπού λαχανικού από τη στιγμή της συγκομιδής του μέχρι τη στιγμή της κατάψυξης του.