Καθιέρωση του ελληνικού πρωινού από το ΞΕΕ

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΞΕΕ Γιώργος Πίττας στην παρουσίαση προτάσεων για το  ελληνικό πρωινό από σεφ ξενοδοχείων και εστιατορίων στην εκδήλωση «Κalimera! with taste» της 42ης έκθεσης xenia, επιδίωξη του επιμελητηρίου είναι η ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας ως έναν από τους πιο καθοριστικούς και αντιπροσωπευτικούς πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού. Το ΞΕΕ θα εκδώσει εγχειρίδιο με τεχνικές πληροφορίες. με προτάσεις περιεχομένου ανά περιοχή, καθώς και με προτάσεις για τη φιλοσοφία παρουσίασης.

Παράλληλα, θα εκδοθεί κατάλογος, που θα περιγράφει ανά περιοχή τα χαρακτηριστικά της κουζίνας, με τοπικές προσαρμογές. Επίσης, θα δημιουργηθεί ένα βιβλίο, που θα καταγράψει το σύνολο των προτάσεων, όπως και των καλύτερων εφαρμογών ελληνικού πρωινού στα ξενοδοχεία όλης της χώρας. Το ΞΕΕ υλοποιεί το πρόγραμμα σε συνεργασία με τη μελετητική εταιρεία Agropole.