Το 1ο Athens Craft Beer Festival διεξήχθη στην Αθήνα το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου, με αποκλειστικό αντικείμενο τη χειροποίητη μπίρα από μικρά ζυθοποιεία.

Η «craft» μπίρα είναι ένα φαινόμενο παγκοσμίων διαστάσεων που αναπτύσσεται ταχύτατα και στη χώρα μας, όπου ήδη δραστηριοποιούνται πάνω από 60 μικροζυθοποιίες. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν, κατόπιν πρόσκλησης των διοργανωτών, 24 ελληνικές και 9 ξένες μικροζυθοποιίες, οι οποίες παρουσίασαν 170 διαφορετικές μπίρες, σε ένα κοινό 9.000 ατόμων. Η γευστική δοκιμή της μπίρας πλαισιώθηκε από ζωντανή ροκ, κάντρι και μπλουζ μουσική, καθώς και από φαγητό που ετοίμαζαν γνωστοί σεφ. Το Φεστιβάλ διεξήχθη στο Κτήριο 56 του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και ήταν συνδιοργάνωση των εταιρειών Vinetum και Cava di Patsi.