Marketing Week - Ary Ganeshalingam, Pernod Ricard: «Οι τοπικές αγορές έχουν ανάγκη από τοπικές καμπάνιες»

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Marketing

Ary Ganeshalingam, Pernod Ricard: «Οι τοπικές αγορές έχουν ανάγκη από τοπικές καμπάνιες»

25 Μαρτίου 2019 | 16:11 Γράφει η Ευγενία  Κουτήφαρη Topics: Συνεντεύξεις / Πρόσωπα,Τρόφιμα - Ποτά

Η αυθεντική συμμετοχή των brands σε συζητήσεις και κοινωνικά θέματα, η πειθαρχία στην εξασφάλιση δημιουργικής συνέπειας και tone of voice, η σύνδεση ενός προϊόντος με μια οικουμενική αλήθεια, είναι αυτά που συμβάλλουν στο «χτίσιμο» δυνατών σχέσεων με τους καταναλωτές. Παράλληλα, πολύ σημαντικό είναι το πώς ένα brand υιοθετεί τοπικά μια παγκόσμια καμπάνια, πώς τη μεταφράζει και επενδύει σε αυτήν.

Ενδιαφέροντα insights για το marketing των αλκοολούχων ποτών, τη διάδραση με τους καταναλωτές, τη σημασία του localization και την αξιοποίηση του storytelling, μοιράστηκε με το MW ο Ary Ganeshalingam, Global Brand Communications Director Chivas Regal της Pernod Ricard. Παράλληλα, μας μίλησε για το πρόγραμμα Chivas Venture, με το οποίο το Chivas Regal στηρίζει την κοινωνική επιχειρηματικότητα εδώ και πέντε χρόνια.

    MW: Θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάποια συστατικά και αξίες κλειδιά για μια επιτυχημένη brand communication στρατηγική, και αν ναι, πώς αυτά έχουν μεταβληθεί τα τελευταία χρόνια;

Ary Ganeshalingam: Υποθέτω ότι το σημαντικότερο στοιχείο ήταν πάντα η μετάβαση του διαλόγου από κάτι μονόπλευρο σε κάτι διαδραστικό, με τον έλεγχο να βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στην πλευρά του καταναλωτή. Το πώς και το πού θα αλληλεπιδράσουν γρήγορα βρέθηκε στα χέρια τους, κάνοντάς το πολύ συναρπαστικό για ένα brand να δουλέψει γύρω από αυτό. Σημαίνει επίσης, ότι οι καταναλωτές νιώθουν παράλληλα ότι έχουν την ευχέρεια να διαμορφώσουν το brand σου.

Αυτό συνεπάγεται πραγματική ισορροπία μεταξύ λειτουργικών και συναισθηματικών μηνυμάτων, πάντα διατηρώντας τον πυρήνα αυτού που είσαι. Και έτσι οδηγούμαστε στη βασική μου σκέψη: η αυθεντικότητα και το να αντιπροσωπεύουν κάτι είναι κλειδί για τα brands. Τα brands που τοποθετούνται στο επίκεντρο συζητήσεων είναι εκείνα που «χτίζουν» σχέσεις με τους καταναλωτές. Αρκεί βέβαια οι συζητήσεις αυτές να μοιάζουν αυθεντικές σε σχέση με το εκάστοτε brand και να μην μοιάζει σαν αυτό να συμμετέχει σε ένα ζήτημα ή κίνημα με το οποίο δεν σχετίζεται καθόλου.

    Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα αλκοολούχα ποτά σε επίπεδο marketing και επικοινωνίας και ποιες εκτιμάτε ότι θα είναι στο μέλλον;

Η κύρια πρόκληση που εντοπίζω σήμερα είναι τα θολά σύνορα μεταξύ των κατηγοριών του κλάδου, στον οποίο η καινοτομία οδηγεί στον συνδυασμό προϊόντων. Βλέπουμε κρασί να «ολοκληρώνεται» σε βαρέλια whisky ή μπίρες με τεκίλα κ.λπ. Όσο κι αν αυτό ενθουσιάζει τον καταναλωτή, αποτελεί πρόκληση από πλευράς marketing και διασφάλισης του brand consistency. Πλέον, δεν στοχεύουμε καταναλωτές μόνο από τη δική μας κατηγορία, αλλά και από άλλες παρόμοιες.

Μπορεί να πει κανείς ότι τα whisky brands ανταγωνίζονται άλλα whisky brands, αλλά επίσης και προϊόντα άλλων κατηγοριών όπως η μπίρα craft, το κρασί κ.ά. Οι διαχωριστικές γραμμές γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτες. Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι πρέπει να επικοινωνούμε με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχουμε συνηθίσει, καθώς ο κόσμος έχει εξελιχθεί και το να μένουμε μέσα στις νόρμες της κατηγορίας μας μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε ξεπερασμένοι.

    Στην εποχή των social & digital media, πώς μπορεί ένα brand να επιτύχει συνεπή επαφή και διάδραση με τους καταναλωτές;

Η πειθαρχία στην εξασφάλιση δημιουργικής συνέπειας και tone of voice είναι πολύ σημαντική για μένα. Να παραμένεις αληθινός και να μένεις συνεπής σε αυτό που υποστηρίζεις, γιατί πολύ γρήγορα θα αποκαλυφθείς στον κόσμο εκεί έξω. Στην εποχή των social και digital media, η αξιοπιστία και η διαφάνεια είναι πολύ σημαντικό ζήτημα. Το engagement έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς και ο συνεπής διάλογος. Παρόλα αυτά, πρέπει να μιλάμε μόνο για θέματα που σχετίζονται με εμάς ή με τομείς με τους οποίους είμαστε συνδεδεμένοι. Κάποιες φορές μας κακοφαίνεται όταν ακούμε brands να μιλούν για κάτι πολύ μακριά από αυτά και για κάτι με το οποίο δεν σχετίζονται καθόλου…

Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, πως οι καταναλωτές ποτών είναι υπέρ της εξερεύνησης και εκμάθησης των τρόπων απόλαυσης ενός whisky (συμπεριλαμβανομένων και των cocktails), έτσι αυτό μοιάζει περισσότερο με ένα φυσικό πεδίο. Το Chivas Venture, με το οποίο υποστηρίζουμε κοινωνικούς επιχειρηματίες μέσω ενός παγκόσμιου διαγωνισμού, είναι επίσης κάτι για το οποίο μπορούμε να μιλήσουμε, καθώς η επιχειρηματικότητα βρισκόταν στην καρδιά των δύο αδερφών που ίδρυσαν αυτό το brand. Τα τελευταία πέντε χρόνια, επενδύουμε σημαντικά στην υποστήριξη αυτού του πεδίου και οι καταναλωτές βλέπουν ότι έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε για αυτό.

    Πολλά έχουν ειπωθεί για το globalization και το localization. Ποια είναι η δική σας θέση όσον αφορά στην ενσωμάτωση παγκόσμιας επικοινωνίας ή στη δημιουργία διαφορετικών στρατηγικών για κάθε τοπική αγορά;

Προέρχομαι από μια εταιρεία στην οποία η ισορροπία είναι κριτικής σημασίας και θεωρώ ότι είναι ένας συναρπαστικός τρόπος να προσεγγίζεις το marketing. Παρόλο που η ιδέα δημιουργείται παγκόσμια, η πραγματική επιτυχία είναι πώς οι αγορές υιοθετούν αυτήν την ιδέα, την μεταφράζουν και επενδύουν σε αυτήν. Προκειμένου να το πετύχουμε αυτό, είναι πολύ σημαντικό το consumer insight, στο οποίο βασίστηκε η όποια δημιουργική ιδέα είχαμε, να είναι διεθνώς αποδεκτό και το ύφος και τα εικαστικά να «δουλεύουν» από τη Δύση στην Ανατολή.

Στο Chivas, λανσάραμε την καμπάνια «Success is a Blend», η οποία «χτίστηκε» στο concept ότι ένας άνθρωπος, μια κοινωνία ή μια ομάδα δεν είναι μόνο ένα πράγμα, αλλά συνονθύλευμα πολλών (τα καλά, τα άσχημα, τα δυνατά σημεία, οι αδυναμίες, τα πάντα). Αυτή είναι μια διεθνής ιδέα και με βάση αυτά που συμβαίνουν στην κουλτούρα σήμερα με τόση πολυδιάσπαση και ακραίες απόψεις, πιστεύουμε ότι το blending είναι καλύτερο στη ζώη… και κατά συνέπεια στο scotch. Η ιδέα μεταφράστηκε εύκολα στις αγορές μας, καθώς μπόρεσαν να γίνουν πολύ δημιουργικές ως προς τον influencer που θα επέλεγαν για να εκπροσωπήσει την ιδέα, ή μπόρεσαν να γιορτάσουν τη διαφορετικότητα της κουλτούρας τους ή ακόμα να τη συνδέσουν με τη χορηγία μας στη Manchester United, μια ομάδα «blended» από εξαιρετικές προσωπικότητες και χαρακτήρες. Όλα αυτά, εύκολα συνδεόμενα με το whisky μας, το οποίο είναι επίσης ένα φανταστικό προϊόν.

    Ενδιαφέροντα insights για το marketing των αλκοολούχων ποτών, τη διάδραση με τους καταναλωτές, τη σημασία του localization και την αξιοποίηση του storytelling, μοιράστηκε με το MW ο Ary Ganeshalingam, Global Brand Communications Director Chivas Regal της Pernod Ricard. Παράλληλα, μας μίλησε για το πρόγραμμα Chivas Venture, με το οποίο το Chivas Regal στηρίζει την κοινωνική επιχειρηματικότητα εδώ και πέντε χρόνια.

      MW: Θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάποια συστατικά και αξίες κλειδιά για μια επιτυχημένη brand communication στρατηγική, και αν ναι, πώς αυτά έχουν μεταβληθεί τα τελευταία χρόνια;

    Ary Ganeshalingam: Υποθέτω ότι το σημαντικότερο στοιχείο ήταν πάντα η μετάβαση του διαλόγου από κάτι μονόπλευρο σε κάτι διαδραστικό, με τον έλεγχο να βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στην πλευρά του καταναλωτή. Το πώς και το πού θα αλληλεπιδράσουν γρήγορα βρέθηκε στα χέρια τους, κάνοντάς το πολύ συναρπαστικό για ένα brand να δουλέψει γύρω από αυτό. Σημαίνει επίσης, ότι οι καταναλωτές νιώθουν παράλληλα ότι έχουν την ευχέρεια να διαμορφώσουν το brand σου.

    Αυτό συνεπάγεται πραγματική ισορροπία μεταξύ λειτουργικών και συναισθηματικών μηνυμάτων, πάντα διατηρώντας τον πυρήνα αυτού που είσαι. Και έτσι οδηγούμαστε στη βασική μου σκέψη: η αυθεντικότητα και το να αντιπροσωπεύουν κάτι είναι κλειδί για τα brands. Τα brands που τοποθετούνται στο επίκεντρο συζητήσεων είναι εκείνα που «χτίζουν» σχέσεις με τους καταναλωτές. Αρκεί βέβαια οι συζητήσεις αυτές να μοιάζουν αυθεντικές σε σχέση με το εκάστοτε brand και να μην μοιάζει σαν αυτό να συμμετέχει σε ένα ζήτημα ή κίνημα με το οποίο δεν σχετίζεται καθόλου.

      Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα αλκοολούχα ποτά σε επίπεδο marketing και επικοινωνίας και ποιες εκτιμάτε ότι θα είναι στο μέλλον;

    Η κύρια πρόκληση που εντοπίζω σήμερα είναι τα θολά σύνορα μεταξύ των κατηγοριών του κλάδου, στον οποίο η καινοτομία οδηγεί στον συνδυασμό προϊόντων. Βλέπουμε κρασί να «ολοκληρώνεται» σε βαρέλια whisky ή μπίρες με τεκίλα κ.λπ. Όσο κι αν αυτό ενθουσιάζει τον καταναλωτή, αποτελεί πρόκληση από πλευράς marketing και διασφάλισης του brand consistency. Πλέον, δεν στοχεύουμε καταναλωτές μόνο από τη δική μας κατηγορία, αλλά και από άλλες παρόμοιες.

    Μπορεί να πει κανείς ότι τα whisky brands ανταγωνίζονται άλλα whisky brands, αλλά επίσης και προϊόντα άλλων κατηγοριών όπως η μπίρα craft, το κρασί κ.ά. Οι διαχωριστικές γραμμές γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτες. Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι πρέπει να επικοινωνούμε με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχουμε συνηθίσει, καθώς ο κόσμος έχει εξελιχθεί και το να μένουμε μέσα στις νόρμες της κατηγορίας μας μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε ξεπερασμένοι.

      Στην εποχή των social & digital media, πώς μπορεί ένα brand να επιτύχει συνεπή επαφή και διάδραση με τους καταναλωτές;

    Η πειθαρχία στην εξασφάλιση δημιουργικής συνέπειας και tone of voice είναι πολύ σημαντική για μένα. Να παραμένεις αληθινός και να μένεις συνεπής σε αυτό που υποστηρίζεις, γιατί πολύ γρήγορα θα αποκαλυφθείς στον κόσμο εκεί έξω. Στην εποχή των social και digital media, η αξιοπιστία και η διαφάνεια είναι πολύ σημαντικό ζήτημα. Το engagement έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς και ο συνεπής διάλογος. Παρόλα αυτά, πρέπει να μιλάμε μόνο για θέματα που σχετίζονται με εμάς ή με τομείς με τους οποίους είμαστε συνδεδεμένοι. Κάποιες φορές μας κακοφαίνεται όταν ακούμε brands να μιλούν για κάτι πολύ μακριά από αυτά και για κάτι με το οποίο δεν σχετίζονται καθόλου…

    Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, πως οι καταναλωτές ποτών είναι υπέρ της εξερεύνησης και εκμάθησης των τρόπων απόλαυσης ενός whisky (συμπεριλαμβανομένων και των cocktails), έτσι αυτό μοιάζει περισσότερο με ένα φυσικό πεδίο. Το Chivas Venture, με το οποίο υποστηρίζουμε κοινωνικούς επιχειρηματίες μέσω ενός παγκόσμιου διαγωνισμού, είναι επίσης κάτι για το οποίο μπορούμε να μιλήσουμε, καθώς η επιχειρηματικότητα βρισκόταν στην καρδιά των δύο αδερφών που ίδρυσαν αυτό το brand. Τα τελευταία πέντε χρόνια, επενδύουμε σημαντικά στην υποστήριξη αυτού του πεδίου και οι καταναλωτές βλέπουν ότι έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε για αυτό.

      Πολλά έχουν ειπωθεί για το globalization και το localization. Ποια είναι η δική σας θέση όσον αφορά στην ενσωμάτωση παγκόσμιας επικοινωνίας ή στη δημιουργία διαφορετικών στρατηγικών για κάθε τοπική αγορά;

    Προέρχομαι από μια εταιρεία στην οποία η ισορροπία είναι κριτικής σημασίας και θεωρώ ότι είναι ένας συναρπαστικός τρόπος να προσεγγίζεις το marketing. Παρόλο που η ιδέα δημιουργείται παγκόσμια, η πραγματική επιτυχία είναι πώς οι αγορές υιοθετούν αυτήν την ιδέα, την μεταφράζουν και επενδύουν σε αυτήν. Προκειμένου να το πετύχουμε αυτό, είναι πολύ σημαντικό το consumer insight, στο οποίο βασίστηκε η όποια δημιουργική ιδέα είχαμε, να είναι διεθνώς αποδεκτό και το ύφος και τα εικαστικά να «δουλεύουν» από τη Δύση στην Ανατολή.

    Στο Chivas, λανσάραμε την καμπάνια «Success is a Blend», η οποία «χτίστηκε» στο concept ότι ένας άνθρωπος, μια κοινωνία ή μια ομάδα δεν είναι μόνο ένα πράγμα, αλλά συνονθύλευμα πολλών (τα καλά, τα άσχημα, τα δυνατά σημεία, οι αδυναμίες, τα πάντα). Αυτή είναι μια διεθνής ιδέα και με βάση αυτά που συμβαίνουν στην κουλτούρα σήμερα με τόση πολυδιάσπαση και ακραίες απόψεις, πιστεύουμε ότι το blending είναι καλύτερο στη ζώη… και κατά συνέπεια στο scotch. Η ιδέα μεταφράστηκε εύκολα στις αγορές μας, καθώς μπόρεσαν να γίνουν πολύ δημιουργικές ως προς τον influencer που θα επέλεγαν για να εκπροσωπήσει την ιδέα, ή μπόρεσαν να γιορτάσουν τη διαφορετικότητα της κουλτούρας τους ή ακόμα να τη συνδέσουν με τη χορηγία μας στη Manchester United, μια ομάδα «blended» από εξαιρετικές προσωπικότητες και χαρακτήρες. Όλα αυτά, εύκολα συνδεόμενα με το whisky μας, το οποίο είναι επίσης ένα φανταστικό προϊόν.



      Το storytelling μοιάζει να είναι το «ιερό δισκοπότηρο» των marketers σήμερα. Τι σημαίνει για το Chivas Regal και με ποιους καινοτόμους τρόπους διηγείστε τις ιστορίες σας στους καταναλωτές;

    Αυτό συνδέεται με τα προηγούμενα που ανέφερα. Εάν μπορείς, αυθεντικά, να συνδέσεις μια οικουμενική αλήθεια με το προϊόν σου και με αυτό που αντιπροσωπεύει το brand σου, τότε κάτι θα καταφέρεις. Το «Success is a Blend» το έκανε αυτό. Είμαστε ένα προϊόν που είναι blend εκ φύσεως και υπάρχει μια οικουμενική αλήθεια ότι το diversity (ή blend) του ατομικού ή του συλλογικού πρέπει να εορτάζεται. Μαζί, αυτά τα δυο βγάζουν απόλυτο νόημα. Είδαμε πάνω από 50 αγορές να λανσάρουν αυτή την καμπάνια τους τελευταίους 12 μήνες και πολλές τοπικές αναπαραγωγές με celebrities, από τον Kris Wu στην Κίνα μέχρι τον δικό σας Σωτήρη Κοντιζά στην Ελλάδα.

      Πρόσφατα προσκληθήκατε να μιλήσετε στα Digital Disruption Sessions στο Delphi Forum. Ήταν μια πλούσια εμπειρία για εσάς; Είχατε την ευκαιρία να σχηματίσετε άποψη για το ελληνικό τοπίο marketing & communications;

    Ήταν μια απίστευτη εμπειρία να είμαι εκεί και να μιλώ σε κάτι που δεν αποτελεί «φυσική αρένα» για ένα brand όπως εμείς. Παρόλα αυτά, το έργο μας με το Chivas Venture ήταν απόλυτα σχετικό και ήταν πολύ όμορφο που μοιράστηκα τη σκηνή με τόσους εξαιρετικούς ανθρώπους. Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πράγμα που έχω μάθει είναι ότι οι τοπικές αγορές χρειάζονται πολύ τοπικές καμπάνιες στον σημερινό κόσμο.

    Ναι, η δημιουργική αισθητική πρέπει να είναι συνεπής, αλλά το τι λες και πώς το λες πρέπει να φαίνεται φυσικό στην εκάστοτε αγορά. Νομίζω ότι υπάρχει μια αποστροφή προς brands που χρησιμοποιούν παγκόσμιες καμπάνιες (δηλαδή όχι φτιαγμένες στην Ελλάδα για τους Έλληνες), αυτές που απλώς χρησιμοποιούν διεθνή δημιουργικά προσπαθώντας να πετύχουν στην Ελλάδα. Ξανά, λάβαμε αυτό υπόψη μας για να δημιουργήσουμε μια πιο τοπική καμπάνια.

      Μέσω του Chivas Venture, το Chivas Regal έκανε δυναμική «βουτιά» στο οικοσύστημα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Με ποιον τρόπο αυτή η νέα τάση κάνει «disrupt» τον επιχειρηματικό κόσμο;

    Πέρυσι, στην μελέτη Edelman Earned Brand Study, το 64% των καταναλωτών διεθνώς δήλωνε ότι θα ψώνιζε ή θα μποϋκόταρε brands με βάση τη θέση τους ή την απουσία αυτής σε επίπεδο κοινωνικής στάσης ή βιωσιμότητας (13 μονάδες πάνω από το προηγούμενο έτος). Το 53% θεωρεί ότι τα brands έχουν μεγαλύτερη δύναμη από τις κυβερνήσεις σε κοινωνικά ζητήματα, ενώ το 54% θεωρεί ότι μπορεί να ενεργοποιήσει τα brands να δρουν περισσότερο από τις κυβερνήσεις. Το brand activism κατακλύζει τον κόσμο του marketing αυτή τη στιγμή, αλλά ευτυχώς το Chivas Regal ξεκίνησε ήδη το ταξίδι αυτό πριν 5 χρόνια.

    Κάθε χρόνο, διαθέτουμε χρηματοδότηση 1 εκατ. δολαρίων σε social start-ups με πραγματικές προοπτικές. Πιστεύουμε στον συνδυασμό σκοπού και κερδοφορίας, έτσι είναι σημαντικό όχι απλά να μας επιδεικνύουν ποιον σκοπό υποστηρίζουν, αλλά και το πόσο οικονομικά δυνατή μπορεί να είναι η εταιρεία. Η χρηματοδότηση παρέχεται άνευ όρων και χωρίς δεσμεύσεις, αλλά συνεργαζόμαστε με τις επιχειρήσεις αυτές τον πρώτο καιρό, για να τις καθοδηγήσουμε και να τις οδηγήσουμε σε ένα καλύτερο επίπεδο.

    Ως αποτέλεσμα της συμμετοχής τους στο Chivas Venture, μερικοί από τους φιναλίστ έκαναν και ένα βήμα παραπέρα για μεταξύ τους συνεργασία, καθώς σύμφωνα με το Chivas Venture 2015-2017 Impact Report, το 89% των φιναλίστ των τριών πρώτων ετών συνεργάζονται ή σκοπεύουν να συνεργαστούν με άλλους Chivas Venture φιναλίστ. Το 96% των φιναλίστ μας συμφώνησε ότι το Chivas Venture ενίσχυσε τις ικανότητές του ως κοινωνικός επιχειρηματίας και παρείχε στην επιχείρησή του πολύτιμη δημοσιότητα.

    Άλλα σημαντικά στοιχεία:
    - Το Chivas Venture χρηματοδοτείται από το marketing budget του Chivas, συνεπώς αντί να χρησιμοποιούμε τα χρήματά μας για επένδυση σε διαφήμιση, χρησιμοποιούμε το marketing budget μας για καλό σκοπό.
    - Όλο αυτό μπορεί να συμβάλει σε μια καλύτερη κοινωνία, συνδέοντάς μας με καταναλωτές στους οποίους είμαστε υπερήφανα αφοσιωμένοι.
    - Τα χρήματα που επενδύονται στον διαγωνισμό Chivas Venture και στον Παγκόσμιο Τελικό δημιουργούν μια πλατφόρμα που παρουσιάζει το έργο κοινωνικών επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο και αναδεικνύει τον θετικό τους αποτύπωμα.
    - Επιπλέον της οικονομικής χρηματοδότησης, οι φιναλίστ λαμβάνουν επίσης πληθώρα προστιθέμενης αξίας (και disruption), παρακολουθώντας ένα 3ήμερο Πρόγραμμα Accelerator στο Λονδίνο, όπου ο κάθε φιναλίστ έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την επιχειρηματική του ιδέα σε διεθνείς business experts πριν λάβει συμβουλές και feedback. Επίσης, διοργανώνουμε workshops για να τους βοηθήσουμε να τοποθετήσουν το impact στην καρδιά της επιχείρησής τους, πώς να αμφισβητούν τα συμπεράσματά τους και να μετρούν αυτό το impact.
    - Πέρα από την online media πλατφόρμα του, το TNW Conference φέρει κοντά 15.000 tech επιχειρηματίες, επενδυτές και ηγετικά στελέχη, στο Άμστερνταμ, το ιδανικό σκηνικό για τον παγκόσμιο τελικό μας.

    Ο Ary Ganeshalingam στα Digital Disruption Sessions
    Ο Ary Ganeshalingam συμμετείχε στα Digital Disruption Sessions powered by Valuecom, στο session «Business Disruption: What Really Happens When you Disrupt a Business» στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum IV. Η Valuecom, μέσα από τα Digital Disruption Sessions προσκάλεσε για 2η χρονιά ομιλητές διεθνούς βεληνεκούς και προσωπικότητες από τον ελληνικό και διεθνή επιχειρηματικό κόσμο, σε 3 sessions, για να μοιραστούν insights και απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας και την επίδρασή τους στον χώρο του marketing, των επιχειρήσεων και της επικοινωνίας.

    Focus Points
    • Η αυθεντικότητα και το να αντιπροσωπεύουν κάτι είναι κλειδί για τα brands. Τα brands που τοποθετούνται στο επίκεντρο συζητήσεων είναι εκείνα που «χτίζουν» σχέσεις με τους καταναλωτές

    • Η κύρια πρόκληση που αντιμετωπίζουν σήμερα τα αλκοολούχα ποτά σε επίπεδο marketing και επικοινωνίας είναι τα θολά σύνορα μεταξύ των κατηγοριών του κλάδου, στον οποίο η καινοτομία οδηγεί στον συνδυασμό προϊόντων. Πλέον, δεν στοχεύουμε καταναλωτές μόνο από τη δική μας κατηγορία, αλλά και από άλλες παρόμοιες

    • Στην εποχή των social και digital media, η αξιοπιστία και η διαφάνεια είναι πολύ σημαντικό ζήτημα. Το engagement έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς και ο συνεπής διάλογος. Παρόλα αυτά, πρέπει να μιλάμε μόνο για θέματα που σχετίζονται με εμάς

    • Νομίζω ότι υπάρχει μια αποστροφή προς brands που χρησιμοποιούν παγκόσμιες καμπάνιες (δηλαδή όχι φτιαγμένες στην Ελλάδα για τους Έλληνες), αυτές που απλώς χρησιμοποιούν διεθνή δημιουργικά προσπαθώντας να πετύχουν στην Ελλάδα

    • Το brand activism κατακλύζει τον κόσμο του marketing αυτή τη στιγμή, αλλά ευτυχώς το Chivas Regal ξεκίνησε ήδη το ταξίδι αυτό πριν 5 χρόνια, με το πρόγραμμα Chivas Venture

    Marketing Week (T. 1560)
    « 1 2 »
    Έχετε άποψη;
    Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Marketing Week Online.
    ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

Προτεινόμενες ειδήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

Δημόσιος Τομέας

Retail