Marketing Week - Best Workplaces 2019: Χτίζοντας την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στην επιχείρηση

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Marketing

Best Workplaces 2019: Χτίζοντας την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στην επιχείρηση

28 Μαΐου 2019 | 13:17 Γράφει η Νάνσυ  Βλαχάκη Topics: Human Resources,Φεστιβάλ / Βραβεία

Την Τρίτη 7 Μαΐου 2019, απονεμήθηκαν τα βραβεία «Best Workplaces» στις επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2018. Συμπληρώνοντας 18 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, ο θεσμός δείχνει το δρόμο προς την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τους εργαζόμενους.

Την εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε το Great Place to Work Hellas και πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental με τη συμμετοχή 450 και πλέον προσκεκλημένων, τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι εκπρόσωποι πολιτικών, οικονομικών και επιχειρηματικών φορέων.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Great Place to Work Hellas, Δημήτρης Γ. Μαύρος, δήλωσε: «Με τη σημερινή απονομή στις 25 εταιρείες που διακρίθηκαν, ο θεσμός του Great Place to Work συμπληρώνει 18 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, βραβεύοντας τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Οι επιχειρήσεις που βραβεύονται πέτυχαν να δημιουργήσουν ένα πολύ δυνατό κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων. Αυτό το κλίμα εμπιστοσύνης είναι και ο ακρογωνιαίος λίθος της δημιουργίας καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος. Τους αξίζουν τα θερμά μας συγχαρητήρια».

Μεταξύ άλλων, βραβεία απένειμαν, ο Γιώργος Ιωαννίδης, Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης - εκ μέρους του Υπουργού Γιάννη Δραγασάκη-, ο Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος Νέας Δημοκρατίας και τέως Υπουργός Ανάπτυξης, ο Αντώνης Μακρής, Πρόεδρος ΣΕΛΠΕ, ο Δημήτρης Βέργαδος, Διευθυντής, Τομέας ΜΜΕ, Θέσεων & Ενημέρωσης ΣΕΒ και ο Βασίλης Ραμπάτ, Πρόεδρος ΕΑΣΕ.

Η αξιολόγηση και βράβευση των εταιρειών έγινε για 17η συνεχή χρονιά, βασισμένη στα αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces, της μεγαλύτερης έρευνας αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, η οποία διεξάγεται σε ετήσια βάση από το Great Place to Work Hellas με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece. Συμμετείχαν στην έρευνα εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες στο σύνολό τους απασχολούν 23.500 εργαζόμενους.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ BY GREAT PLACE TO WORK
Υπάρχουν εταιρείες που επιτυγχάνουν στη διαδικασία αξιολόγησης, αλλά δεν διακρίνονται, λαμβάνοντας υπόψη ότι αναδεικνύονται μόνο τα 25 πρώτα best workplaces περιβάλλοντα. Ο Δημήτρης Γκανούδης, General Manager του Great Place to Work, παρουσιάζει την Πιστοποίηση by Great Place to Work που προσφέρει εφεξής ο θεσμός, με σκοπό να ανταποκριθεί στα ζητούμενα των εν λόγω εταιρειών.

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
Η λίστα Best Workplaces είναι κλειστή, περιλαμβάνει μόνο 25 εταιρείες, τις καλύτερες κάθε χρόνο, αποκλείοντας όμως την προβολή και καταξίωση εταιρειών οι οποίες αν και απαντούν στα standards τα οποία ορίζει το Great Place to Work, δεν βρίσκουν «χώρο» για να αναγνωρισθούν και να διεκδικήσουν την προβολή που τους αρμόζει. Η απόκτηση της Πιστοποίησης by Great Place to Work είναι μια δυνατότητα την οποία εφεξής προσφέρει το Great Place to Work σε κάθε εταιρεία η οποία επιθυμεί να αξιολογήσει το εργασιακό της περιβάλλον με τα εργαλεία και τη μεθοδολογία του.

Μέσα από την Πιστοποίηση, πιστεύουμε ότι δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε εταιρεία που επιτυγχάνει τα standards τα οποία έχει καθιερώσει το Great Place to Work, να προβάλει τις προσπάθειές της και την προσήλωσή της στη δημιουργία ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος. Ουσιαστικά, η Πιστοποίηση επιβραβεύει κάθε εταιρεία η οποία εκπληρώνει από μόνη της τα απαιτούμενα standards και «συναγωνίζεται» με τον εαυτό της!

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Η διαδικασία για την Πιστοποίηση είναι η ίδια για κάθε οργανισμό, ο οποίος επιθυμεί την αξιολόγηση του εργασιακού του περιβάλλοντος, καθώς και την ένταξή του στην ετήσια λίστα Best Workplaces. Τα βασικά εργαλεία αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος με την μεθοδολογία του Great Place to Work είναι δύο:

Α. Ερωτηματολόγιο Trust Index: Πρόκειται για ένα μελετημένο ερωτηματολόγιο 58 βασικών κλειστών ερωτήσεων και 2 ανοικτών, (μπορεί να εμπλουτισθεί και με επιπλέον ερωτήσεις), το οποίο διερευνά τις 5 διαστάσεις, τις οποίες το Great Place to Work θεωρεί σημαντικές για κάθε εργασιακό περιβάλλον: (Αξιοπιστία, Σεβασμός, Δικαιοσύνη, Υπερηφάνεια, Συντροφικότητα). Το ερωτηματολόγιο αποστέλλεται (ηλεκτρονικά ή έντυπα) στο σύνολο των εργαζομένων μιας επιχείρησης, οι οποίοι καλούνται να απαντήσουν ανώνυμα και εμπιστευτικά και να το επιστρέψουν απευθείας στο Great Place to Work.

B. Δύο ερωτηματολόγια Culture Audit, τα οποία αποστέλλονται στη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων της εταιρείας για να συμπληρωθούν με στόχο τη διερεύνηση και ανάλυση των πρακτικών και πολιτικών της επιχείρησης σχετικά με τη Διοίκηση των ανθρώπων της. Πρόκειται για 2 ειδικά σχεδιασμένα ερωτηματολόγια στα οποία χρειάζεται η εταιρεία να απαντήσει και να τα επιστρέψει μαζί με αποδεικτικά στοιχεία αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της σε 9 περιοχές.

Η Πιστοποίηση Great Place to Work μπορεί να γίνει οποιαδήποτε περίοδο μέσα στη χρονιά. Μόλις η εταιρεία ολοκληρώσει και τα δύο στάδια της αξιολόγησης, και εφόσον τα αποτελέσματά της καλύπτουν τα κριτήρια Πιστοποίησης του Great Place to Work (70/100 στο Trust Index και 30/60 στο Culture Audit), μπορεί να αποκτήσει τον τίτλο και το σήμα της Πιστοποίησης.

Η Πιστοποίηση αποκτάται τον επόμενο μήνα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας και έχει διάρκεια για ένα έτος από την ημερομηνία της απόκτησης. Είναι απαραίτητο τα δύο στάδια της αξιολόγησης (Trust Index και Culture Audit) να διεξαχθούν μέσα στην ίδια ημερολογιακή χρονιά. Η Πιστοποίηση μιας εταιρείας της δίνει το δικαίωμα υποψηφιότητας για ένταξη στη λίστα Best Workplaces. Η Πιστοποίηση δεν εξασφαλίζει τη διάκριση της εταιρείας στη λίστα Best Workplaces, αλλά αποτελεί το πρώτο βήμα προς αυτήν.

Οι προϋποθέσεις για την απόκτηση της Πιστοποίησης (Certification) Great Place to Work είναι οι ίδιες που ισχύουν και για τη διάκριση στη λίστα Best Workplaces:
- Ο ελάχιστος αριθμός εργαζομένων στην εταιρεία είναι 20 άτομα.
- Η εταιρεία δραστηριοποιείται τουλάχιστον 2 έτη στην Ελληνική αγορά.
- Η εταιρεία αποδέχεται τους όρους και κανονισμούς που ισχύουν και για την ετήσια διαγνωστική διαδικασία Best Workplaces.

Χρυσός Χορηγός της φετινής εκδήλωσης ήταν η Teleperformance Greece και Χορηγοί οι εταιρείες ΕΚΑ Ηellas και JTI Hellas, Χορηγός Επικοινωνίας η εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Χορηγοί Κλαδικής Επικοινωνίας τα περιοδικά HR Professional και Marketing Week, Υποστηρικτές οι Black Cherry, ICAP Group και Global Sustain.

Best Workplaces 2019

Κατηγορία πάνω από 251 εργαζό΅ενοι Κατηγορία 50-250 εργαζό΅ενοι Κατηγορία 20-49 εργαζό΅ενοι
1 DHL Express (Ελλάς) 1 British American Tobacco Hellas 1 S.C. Johnson Hellas
2 Epsilon Net 2 AbbVie Φαρ΅ακευτική 2 Sleed
3 Δια΅αντής Μασούτης Α.Ε. 3 Workable 3 Convert Group
4 Πλαίσιο Computers 4 Bausch Health 4 Bizerba
5 FrieslandCampina Hellas 5 Beiersdorf Hellas 5 Amuse concept events
6 Victus Networks 6 Rokas Renewables    
7 Accenture 7 Μέλισσα Κίκιζας ABEE Τροφί΅ων    
8 Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. 8 Performance Technologies    
9 Ό΅ιλος ΟΠΑΠ 9 Genesis Pharma    
10 Groupama Ασφαλιστική 10 Hellas Direct    

Marketing Week (T. 1564)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Marketing Week Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

Προτεινόμενες ειδήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

Δημόσιος Τομέας

Retail

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778