Marketing Week - Commercial Interior Awards 2019: Βραβεύθηκαν οι πρωτοποριακοί επιχειρηματικοί χώροι!

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Marketing

Commercial Interior Awards 2019: Βραβεύθηκαν οι πρωτοποριακοί επιχειρηματικοί χώροι!

20 Μαρτίου 2019 | 09:56 Γράφουν οι Ξένια  Μαντζιώρη, Κατερίνα  Νικολοπούλου Topics: Retail,Φεστιβάλ / Βραβεία

Τα καλύτερα έργα αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, που αποδεικνύουν την αξία της επένδυσης στην αισθητική των εμπορικών χώρων, βραβεύθηκαν στις 13 Φεβρουαρίου, στο gazARTE, στην Τελετή Απονομής των Commercial Interiors Awards 2019.

Τα καλύτερα έργα αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, που αποδεικνύουν την αξία της επένδυσης στην αισθητική των εμπορικών χώρων, βραβεύθηκαν στις 13 Φεβρουαρίου, στο gazARTE, στην Τελετή Απονομής των Commercial Interiors Awards 2019.
Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στους επιχειρηματικούς χώρους που εντυπωσίασαν για την αισθητική και τη λειτουργικότητά τους. Οι ιδιοκτήτες και τα στελέχη επιχειρήσεων από διαφορετικούς κλάδους, καθώς και οι συντελεστές σχεδιασμού και υλοποίησης των έργων αρχιτεκτονικής και εσωτερικής διακόσμησης που διακρίθηκαν, γιόρτασαν μαζί με τους νικητές τη βράβευσή τους.

Βραβευθέντες και απονεμητές των βραβείων επιβεβαίωσαν με τις δηλώσεις τους τη συμβολή των Commercial Interiors Awards στην υποστήριξη επενδύσεων που αφορούν στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, ως μέσο συνολικής αναβάθμισης της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε κάθε κλάδο. Στη σύντομη ομιλία του, ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, αρχιτέκτονας Μιχάλης Μαυρολέων, επεσήμανε το γεγονός ότι, «παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και τις δυσκολίες που δημιούργησε η κρίση, στη χώρα μας εξακολουθούμε να πρωτοπορούμε. Αρχιτεκτονικά και δημιουργικά γραφεία παράγουν αξιόλογα έργα που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα του εξωτερικού. Τα Commercial Interiors Awards συμβάλλουν στην προβολή και προώθηση της καινοτομίας σε αυτόν τον τομέα», τόνισε.

Επίσης, αναφέρθηκε στις πολλές και αξιόλογες υποψηφιότητες της φετινής διοργάνωσης, οι οποίες, όπως δήλωσε, «βαθμολογήθηκαν από την κριτική επιτροπή και τα έμπειρα μέλη της σε ισότιμη βάση και με αντικειμενικότητα, μέσω μιας ηλεκτρονικής διαδικασίας βαθμολόγησης, που διασφαλίζει τη διαφάνεια». Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του χορηγού, η Μάριελ Τόμας, East Med Regional Manager Greece, Israel & Cyprus της Stanley Black & Decker.

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πέτρος Κουμπλής. Ο κ. Μαυρολέων απένειμε και τα 2 μεγάλα βραβεία, που προέκυψαν εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας: Το Top Rated Award, που αφορούσε στο έργο το οποίο έλαβε τη μεγαλύτερη βαθμολογία  στο σύνολο των υποψηφιοτήτων, απονεμήθηκε στο έργο της Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης του Public στο Σύνταγμα, δημιουργία της Spicy Communication, ενώ το βραβείο Design Agency of the Year, που αφορούσε στο γραφείο το οποίο κατέκτησε τα περισσότερα βραβεία συνολικά, απονεμήθηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Γκότσης-Σεραφειμίδου, που κατέκτησε 2 Gold βραβεία και 1 Silver.

GOLD Βραβεία
Gold βραβεία απονεμήθηκαν στις εταιρείες: Μaria Sfyraki & Associates (Decostore-«Όλη η Σαντορίνη σε έναν τόπο»), Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (i-bank store, πλατεία Συντάγματος), Spicy Communication (2 Gold, για το Public στο Nicosia Mall και τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του Public στο Σύνταγμα), G2lab (Eleven_11 bar cafe), Elastic Architects (Sir Paul Boutique Hotel Limassol), Tasty Foods-Pepsico (Κεντρικά γραφείο Pepsico Ελλάδος), Gotsis Serafimidou Architects (2 Gold, για τα Κεντρικά γραφεία NN στην Αθήνα και για Οδοντιατρείο στη Γλυφάδα) και Kontaki Design (Exclusive Design Installation, GB Corner).

Βραβεία απένειμαν εκ μέρους της κριτικής επιτροπής, εκτός του προέδρου, τα μέλη της κκ Σωτήρης Ανυφαντής, Αρχιτέκτονας, Νίκος Βρατσάνος, Αρχιτέκτονας, Κώστας Γκάγκος, Interior Designer, Θοδωρής Τσιγκώνιας, Υπεύθυνος Τομέα Retail και Γιώργος Βλαχάκης, Εμπορικός Διευθυντής της Stanley Black & Decker, Ιωσήφ Μωυσιάδης, Αντιπρόεδρος, Core Constructions, Βασίλης Μπαρτζώκας, Design Ambassador, Βασίλης Μπασκόζος, Αρχιτέκτονας, Ελένη Μπρασίνικα, Αρχιτέκτονας, Ειρήνη Σκαφίδα, Architectural lighting design και Δημήτρης Φακίνος, Ιδρυτής, +Design.

Τα βραβεία διοργανώθηκαν από το περιοδικό σελφ σέρβις της Boussias Communications και τελούσαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου (ΣΕΛΠΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Οι νικητές έβγαλαν την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία και η εκδήλωση συνεχίστηκε στο bar του gazARTΕ, με τους παρευρισκόμενους να γιορτάζουν για τις διακρίσεις τους.

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
Ως προς τους χώρους επιχειρηματικής δραστηριότητας, ξεχώρισαν, με πολλαπλά βραβεία, τα έργα που υλοποιήθηκαν σε καταστήματα Germanos, Public, ΟΠΑΠ και Fresh Line.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
«ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ»

Η Spicy Communication βραβεύτηκε για τρίτη συνεχόμενα χρόνια στα βραβεία για το σχεδιασμό χωρών retail. Φέτος μάλιστα με το Τop Rated Award για το χριστουγεννιάτικο στολισμό του Public στο Σύνταγμα αλλά και με τέσσερα βραβεία για το νέο κατάστημα Public στο Nicosia Mall. Το retail εξελίσσεται, αλλάζει. Τα καταστήματα μετατρέπονται σε χώρους εμπειρίας και η χρήση της τεχνολογίας, ειδικά στο digital signage, εξαπλώνεται διαρκώς. Σε αυτή τη μετάβαση προς το retail του αύριο, η Spicy σχεδιάζει και υλοποιεί νέα concepts λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς τάσεις και τις καλύτερες πρακτικές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή, όλους όσοι μας εμπιστεύονται και ειδικά τα Public που συνεχίζουν να επενδύουν και να εξελίσσουν την εμπειρία του καταναλωτή στα καταστήματά τους.
Άρης Κωνσταντίνης, Διευθύνων Σύμβουλος, Spicy Communication AE

«Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ»
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κριτική επιτροπή του Commercial Interior Awards για τα Gold Βραβεία στις κατηγορίες Best interior - Rest area και Best use of materials and fixtures, το Silver βραβείο στην κατηγορία Best interior - Rest area και την επιπλέον αναγνώριση του γραφείου μας με το βραβείο Design Agency of the Year 2019. Θεωρούμε πως είναι σημαντικό θεσμοί σαν αυτόν να επικοινωνούν στον επιχειρηματικό κόσμο την σημασία του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού ως το στρατηγικό εργαλείο για την αύξηση της παραγωγικότητας και κοινωνικοποίησης στους γραφειακούς χώρους. Ευχόμαστε στη Boussias Communications να συνεχίσει αυτόν τον τόσο επιτυχημένο θεσμό.
Χρήστος Γκότσης, architect/partner, gkotsis serafimidou architects & Έλενα Σεραφειμίδου, architect/partner, gkotsis serafimidou architects

«ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ»
Είναι πάντα υπέροχο, να δίνεται σε ένα αρχιτεκτονικό γραφείο η ευκαιρία να αναβιώσει μια ιδέα, ένα όραμα μέσα από ένα έργο του. Στην περίπτωση του Sir Paul Hotel συνέβη ακριβώς αυτό, αφού οι ιδιοκτήτες, η οικογένεια Μαρτίνη, μας έδειξαν πλήρη εμπιστοσύνη και υποστήριξη. Μοιραζόμαστε αυτή τη βράβευση με όλους τους συνεργάτες οι οποίοι αποτέλεσαν κομμάτι αυτού του έργου και μας έδωσαν την ευκαιρία να επαναφέρουμε την αίγλη μιας άλλης εποχής σε αυτό το μοναδικό κτίριο στη Λεμεσό, το οποίο όμως κρύβει μοντέρνα τεχνάσματα και μοιράζεται με τον επισκέπτη την απόλυτη οικειότητα που θα τον κάνει πάντα να επιστρέφει.
Ρία Βογιατζή, Founder, Elastic Architects

«ΣΥΝΔΥΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ»
Η Εθνική Τράπεζα, πρώτη στην Ελλάδα, δημιούργησε στις αρχές του 2011 το πρώτο i-bank store και στη συνέχεια επέκτεινε το δίκτυο των concept καταστημάτων της σε όλη την επικράτεια. Τα i-bank store είναι καινοτόμοι πολυχώροι ηλεκτρονικής τραπεζικής εξυπηρέτησης, εφοδιασμένα με εξοπλισμό και υποδομές τελευταίας τεχνολογίας, στα οποία οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση και να εκπαιδευτούν στη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών i-bank με τη βοήθεια εξειδικευμένης ομάδας και να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών με ταχύτητα και ασφάλεια. To i-bank store Συντάγματος είναι το 8ο κατά σειρά και άνοιξε τις πύλες του τον Ιούλιο του 2018. Αποτελεί ένα πρωτοποριακό concept store, που συνδυάζει τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με τις νέες τεχνολογίες και την τραπεζική εξυπηρέτηση με την επιμόρφωση και την ψυχαγωγία.
Παναγιώτης Οικονόμου, Επικεφαλής Τομέα Contact Center & i-bank stores, της Δ/νσης Ψηφιακών Καναλιών, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

«ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ»
Το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Maria Sfyraki & Associates μετέχει για δεύτερη φορά στον θεσμό των Commercial Interior Awards, με ισάριθμες βραβεύσεις. Στη φετινή διοργάνωση, το γραφείο απέσπασε το Gold βραβείο για ένα έργο που μελετήθηκε, εκτελέστηκε και παραδόθηκε με «χαρά». Με την ίδια χαρά αγκαλιάζουμε και τον καταξιωμένο θεσμό των συγκεκριμένων βραβείων, καθώς ανταποκρίνεται πλήρως ως ποιότητα και φιλοσοφία με αυτή του γραφείου μας. Ως Αρχιτεκτονική Ομάδα πιστεύουμε πως το να αφιερώνεις σε ένα έργο τον χρόνο που αυτό «ζητά», σημαίνει πως προσφέρεις στον πελάτη εκείνο το γενναιόδωρο στοιχείο που αφήνει «χώρο» να ωριμάσουν οι σκέψεις μας. Αντίστοιχα, πιστεύω πως το ίδιο προσφέρει και ο θεσμός των Commercial Interior Awards: συναναστρέφεται το παραγόμενο αρχιτεκτονικό έργο δίνοντας «χώρο» στο σύνολο των δημιουργικών ομάδων να ωριμάσουν.
Μαρία Σφυράκη, Architect - Urban Planner, Maria Sfyraki & Associates

Για περισσότερες πλήροφορίες σχετικά με τους νικητές: http://www.commercialinteriorsawards.gr/

Marketing Week (T. 1559)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Marketing Week Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

Προτεινόμενες ειδήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778