Marketing Week - Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, FrieslandCampina Hellas: «Αντιμετωπίζουμε κάθε νέο μας εγχείρημα συνολικά»

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020

Δωρεάν εγγραφή

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να εγγραφείτε στην Online έκδοση του Marketing Week και να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό του.
*
*
*
*
*
*
* Άνδρας   Γυναίκα
*

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Marketing

Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, FrieslandCampina Hellas: «Αντιμετωπίζουμε κάθε νέο μας εγχείρημα συνολικά»

5 Ιουνίου 2019 | 08:11 Γράφει η Κατερίνα  Νικολοπούλου Topics: Συνεντεύξεις / Πρόσωπα,Τρόφιμα - Ποτά

Απλότητα, με αξιόπιστη υπογραφή. Αυτή είναι η «δύναμη» του νέου ΝΟΥΝΟΥ Στραγγιστό, που αλλάζει τα δεδομένα σε μια αγορά που διευρύνεται συνεχώς.

Σε δυναμικό λανσάρισμα του ΝΟΥΝΟΥ Στραγγιστό προχώρησε φέτος η FrieslandCampina Hellas, εισάγοντας μια διαφοροποιημένη πρόταση στην αναπτυσσόμενη αλλά και απαιτητική αγορά του γιαουρτιού. Συνδυάζοντας την πλούσια αυθεντική γεύση με την θρεπτική αξία του γιαουρτιού, το ΝΟΥΝΟΥ Στραγγιστό συστήνεται στο κοινό, με σύνθημα «Η απλότητά του, δύναμή σου!».

Στο κατώφλι ενός αιώνα παρουσίας, καθώς το brand ΝΟΥΝΟΥ γιορτάζει φέτος τα 90 του χρόνια, η FrieslandCampina Hellas αναμένεται να υλοποιήσει τη νέα της παραγωγική επένδυση στις εγκαταστάσεις της στην Πάτρα, καθιστώντας το 2019 έτος με πολλαπλές σημασίες για την εταιρεία.

Με φόντο αυτές τις εξελίξεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος της FrieslandCampina Hellas, Κωνσταντίνος Μαγγιώρος αναλύει τα insights που καθόρισαν την ανανέωση των γιαουρτιών ΝΟΥΝΟΥ, μιλά για τις προοπτικές ανάπτυξης αλλά και την επικοινωνία της κατηγορίας και παρουσιάζει τις προτεραιότητες της εταιρείας σε ένα κομβικό σημείο της ιστορικής της πορείας.

    MW: Το brand ΝΟΥΝΟΥ συμπληρώνει φέτος τα 90 του χρόνια. Τι σηματοδοτεί το ορόσημο αυτό για την εταιρεία;

Κωνσταντίνος Μαγγιώρος: Το 2019 είναι μία χρονιά - σταθμός για το ΝΟΥΝΟΥ, αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια της FrieslandCampina Hellas. Ξεκινώντας το 1929 από το ζαχαρούχο γάλα, έχουμε διανύσει μια μακρά πορεία με ένα πρoϊοντικό χαρτοφυλάκιο που συμπεριλαμβάνει βρεφικά γάλατα και κρέμες, γάλατα εβαπορέ και υψηλής παστερίωσης, γιαούρτια, κρέμες γάλακτος, βούτυρα και τυριά.

90 χρόνια τώρα το lovebrand ΝΟΥΝΟΥ έχει κερδίσει τις καρδιές των καταναλωτών, χτίζοντας με συνέπεια αξίες όπως μητρότητα, φροντίδα, ανάπτυξη, ακεραιότητα και εμπιστοσύνη με προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσια γεύση και απαράμιλλη ποιότητα, που απαντούν στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών, μεγαλώνοντας γενιές και γενιές Ελλήνων.

Το έτος-ορόσημο για την πορεία μας στην Ελλάδα συμπίπτει με τη σημαντική επένδυση που έχουμε προχωρήσει στο Πρότυπο Εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ Πάτρας. Η επένδυση αυτή, η οποία θα υλοποιηθεί μέσα στο έτος, αφορά επέκταση της παραγωγικής μονάδας αυξάνοντας, έτσι, την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου μας κατά 50%.

    Πριν από 15 περίπου χρόνια η FrieslandCampina Hellas πέρασε στην παραγωγή γιαουρτιού, πραγματοποιώντας σημαντική επένδυση στη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων. Πώς έχει αλλάξει η κατηγορία και η καταναλωτική συμπεριφορά;

Σήμερα, η αγορά του γιαουρτιού αντιπροσωπεύει το 17% της συνολικής αξίας των γαλακτοκομικών προϊόντων αγγίζοντας τα 230 εκατ. ευρώ και αναπτύσσεται σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Το γιαούρτι αποτελούσε πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής διατροφής. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια παίζει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο, καθώς αποτελεί μία φυσική υπερτροφή.

Η κατηγορία του γιαουρτιού παρουσιάζει υψηλά ποσοστά διείσδυσης στα ελληνικά νοικοκυριά -πάνω από 90%-, ενώ, ταυτόχρονα, έχει αυξηθεί κατά 21% (2018 έναντι 2017) η μέση συχνότητα κατανάλωσης φτάνοντας τις 3 φορές την εβδομάδα. Το δε στραγγιστό γιαούρτι αποτελεί το 60% της συνολικής κατηγορίας του βιομηχανικού γιαουρτιού, συντελώντας σημαντικά στη συνολική ανάπτυξη της κατηγορίας τα τελευταία χρόνια. Το νέο ΝΟΥΝΟΥ Στραγγιστό αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αγορά, καθώς αποτελεί μια νέα πρόταση που ξεχωρίζει.

    Φέτος τα γιαούρτια ΝΟΥΝΟΥ συστήνονται. Τι νέο κομίζουν στην αγορά σε επίπεδο σύνθεσης και συσκευασίας;

Το νέο ΝΟΥΝΟΥ Στραγγιστό, είναι μια διαφοροποιημένη πρόταση καθώς συνδυάζει την πλούσια αυθεντική γεύση με τη θρεπτική αξία του γιαουρτιού. Είναι ένα αγνό στραγγιστό γιαούρτι που παράγεται στο Πρότυπο Εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα από γάλα άριστης ποιότητας. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες σημαντικής βιολογικής αξίας, που προκύπτει από τον απόλυτα φυσικό τρόπο στράγγισης.

Η νέα μοντέρνα συσκευασία του συνδυάζει ιδανικά την απλότητα με το κύρος, παραπέμποντας σε ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας και πλούσια γεύσης. Με μήνυμα «Η απλότητά του, δύναμή σου!», βάζει τη δική του πινελιά στην καθημερινότητά μας, πάντα με την αδιαπραγμάτευτη εγγύηση ποιότητας των προϊόντων ΝΟΥΝΟΥ.

    Η κατηγορία των γαλακτοκομικών και του γιαουρτιού συγκεκριμένα εξελίσσεται ραγδαία, ακολουθώντας τα νέα διατροφικά πρότυπα. Πού επικεντρώθηκε η μελέτη για την ανανέωση των γιαουρτιών Νουνού;

Στη FrieslandCampina Hellas αντιμετωπίζουμε κάθε νέο μας εγχείρημα συνολικά, ξεκινώντας από τη βάση του. Στην περίπτωση των γιαουρτιών ΝΟΥΝΟΥ προχωρήσαμε σε μια ολοκληρωμένη μελέτη της αγοράς. Έτσι είδαμε, κατανοήσαμε και εμβαθύναμε στις ανάγκες και συνήθειες των καταναλωτών, προκειμένου να σχεδιάσουμε μια νέα, διαφοροποιημένη και σύγχρονη πρόταση, που ανταποκρίνεται στις επιθυμίες, ακόμη και των πιο απαιτητικών!

    Πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία στη συγκεκριμένη κατηγορία;

Η κατηγορία του γιαουρτιού αποτελεί τη 2η μεγαλύτερη κατηγορία στην αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων σε επίπεδο διαφημιστικής επένδυσης, το οποίο αποδεικνύει στην πράξη την ανάγκη μιας δυνατής και ολοκληρωμένης επικοινωνίας. Αξιολογώντας το παραπάνω, έχουμε σχεδιάσει μία ξεχωριστή επικοινωνία για το ΝΟΥΝΟΥ Στραγγιστό, που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αίσθηση στην αγορά, γιατί.. «Η απλότητά του, δύναμή σου!»

Marketing Week (T. 1565)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Marketing Week Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

Προτεινόμενες ειδήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778